Det här med att bli vuxen

Det hela började med en tjejkväll. Jag, och majoriteten av de andra, hade precis gått ut sjuan. Vi samlades hos Linda, gick nån slags tipsrunda, åt middag och sov över. Det blev början på en vänskap som finns kvar än idag. Sammansättningen har ändrats på så sätt att tre har fallit bort helt och hållet och en litegrann. Men sju är kvar och nya minnen skapas hela tiden. Dessutom har nästa generation på totalt fem individer börjat följa med. Då kan det se ut så här:

Senast var i fredags när vi träffades för ett hederligt knytkalas. Det bjöds på pajer av olika slag, som så många gånger förr. Ett tag sågs vi minst en gång i veckan, ett tag kanske en gång per år. Nu har det blivit mer frekvent, fast umgängesformerna har ändrats lite, av naturliga orsaker.

Av någon anledning blev vi väldigt nostalgiska i fredags och kom in på ämnen som gamla ex, tidigare fester och gamla bekantskaper. En av sakerna vi pratade om var en kall kväll för många år sedan då vi badade badtunna hos Emmas föräldrar. Vi kunde inte enas om när detta hänt, men gissade på sex–sju år sedan. Ett av samtalsämnena den kvällen hade varit var vi skulle vara och vad vi skulle ha om fem år. Jag har glömt det här (förträngt?) men flera av de andra mindes och mindes också att de sagt saker som inte alls hade stämt fem år senare. Livet blir ju sällan som man tror…

En naturlig fortsättning på det här är såklart var vi kommer att vara om ytterligare fem eller tio år. Svårt, för att inte säga omöjligt att gissa. Tyvärr säger ju statistiken att någon/några av oss kommer att vara separerade/skilda från vår nuvarande partner (för första gången på hur länge som helst är det ingen av oss som är singel. Bara en sån sak!). Det borde även vara någon som gått/går igenom något hemskt som en sjukdom eller annan tragedi. Men, oavsett vad som händer hoppas jag att vi hänger ihop och stöttar varandra som vi gjort de senaste 16 åren. För det finns väl ingenting underbarare än människor som känner en så väl som ens barndomsvänner?

2 reaktioner på ”Det här med att bli vuxen

  1. Ping: Årets adventskalender | Hannas historia

  2. Ping: Mat och prat | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.