Det här med icke-själviska goda gärningar

I ett avsnitt i tidernas bästa tv-serie, Vänner, diskuteras om det finns icke-själviska goda gärningar. Joey säger att det gör det minsann inte, Phoebe håller inte med.


Jag vill gärna hålla med Phoebe, men som synes i klippet ovan har Joey en poäng. Vad som utlöste denna fundering var min aktivitet igår. Jag följde Jonas till discgolfbanan för en arbetsdag. Målet var att få klart den altan som det byggts på hela sommaren och min uppgift blev att kapa bräder med geringsåg. Mycket roligare än det låter. Men jag började då fundera på alla de timmar jag lagt ner, både åt discgolfföreningen och dansklubben. Otroligt mycket ideellt arbete som jag fått väldigt lite för, i termer av t.ex. ersättning och uppskattning. Så varför gör jag det då?

Den enda anledningen jag kunde komma på var precis det som Joey pratar om. Hur det känns efteråt. Jag tycker om att hjälpa till, jag tycker om att vara med där det händer och jag tycker om att känna mig nyttig och användbar.

Därför gjorde jag ett bra dagsverke igår och det kändes helt okej att gå från arbetskläder till feststass sen. För efter arbete kommer lek och det var dags att fira två 30-åringar vilket gjordes med besked. Och mustascher.

En reaktion på ”Det här med icke-själviska goda gärningar

  1. Ping: Kasta plast | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.