Traditionalist? Javisst!

Enligt de flesta beskrivningar är stenbocken organiserad, ansvarskännande, plikttrogen, målmedveten, principfast, pålitlig och älskar traditioner. Min mamma, som slutade tro på horoskop när hon insåg hur olika jag och min syster – födda med en minuts mellanrum – var, har kanske en poäng i att horoskop är mer svammel än något att faktiskt förlita sig på. Och nog stämmer vissa av de ovan nämnda egenskaperna, men om det beror på när jag råkade födas lämnar jag osagt.

Det enda som egentligen är intressant för den här funderingen är ändå den traditionalistiska sidan av mig. För en sådan sida har jag, om än kanske lite modifierad och skapad efter eget huvud. Allra mest framträdande är nog min fasta övertygelse om att inmundigandet av skumtomtar och julmust ska hållas på rätt sida om advent. Även vissa andra traditioner som julpyntning, julbak och julmusik, känns också fel för tidigt.

Inte för att jag inte gillar det. Jag älskar advent! Nästan mer än själva julen. Lampor, ljus, god mat, fika, julfilmskväll och framförallt Gambyssas julkonsert är vad som ger mig julstämning varje år. Men om man börjar för tidigt så förtar man ju längtan och väntan som är lika njutbar som själva utförandet många gånger. Om jag skulle börja äta skumtomtar när jag ville, sisådär i mitten på mars, så skulle jag ju vara döless långt innan den egentligen säsongen. Alltså väntar jag och njuter desto mer när det äntligen är tillåtet.

Igår var det första advent och eftersom jag spenderar veckan i Gubbängen letade vi oss först in till Gamla stan och den mysigaste lilla julmarknad ni kan tänka er! Sen besökte vi ”granarnas gran”, tog vägen förbi Kungsträdgården för att kika på skridskobanan och ännu en julmarknad. Så här har ni den: Min första advent i Stockholm.

advent

En reaktion på ”Traditionalist? Javisst!

  1. Ping: Att hitta julstämning utan snö | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.