Hem till byn

När syrran gick gymnasiet i Umeå och skulle hem över helgen brukade hon säga att hon skulle hem till byn. De hon bodde tillsammans med tyckte alltid att det lät så väldigt pittoreskt. Själv tycker jag det låter underbart. Är det någonstans man kan ta det lugnt och bara njuta av en sån här härlig sommardag är det väl ändå hem-hemma, hos föräldrarna hemma i byn?

DSC_0003 DSC_0002 DSC_0006

För några år sedan skulle några kompisar till mamma och pappa flytta till USA och bo där i tio år. De skulle därför sälja sitt hus och jag frågade om det inte kändes konstigt för deras barn att huset de vuxit upp i skulle säljas. Hon sa då något som jag brukar tänka på så fort det kommer på tal att Brönstjärn 47 någon gång kommer att säljas. Nämligen: ”Bara för att ens barn vuxit upp någonstans ska väl inte föräldrarna tvingas bo kvar där hela livet? Familjen finns ju kvar trots att huset säljs.” Kloka ord. Men nog skulle det kännas konstigt att inte kunna åka dit sådana här dagar.

Jag passade på att testa objektivet jag köpt av Jonas också. Ett fast objektiv, stor bländare, kort skärpedjup. Småkrångligt att använda, men kul effekter om man får till det.

DSC_0022 DSC_0010 DSC_0008

Dagen avslutades med en riktig turistutflykt, till Ångsågen i Drängsmark. Vacker omgivning, mysig loppis, gott fika och intressant, dock lite svårförståelig såg. Dessutom, enligt mina medföljare, en perfekt plats att skriva en deckare om. De hittade till och med ett ställe där kroppen kunde dumpas. Känns kul att veta att jag var med när idén dök upp. Få se vad det blir av det. Och ja, nya objektivet fick titta fram även här.

DSC_0051 DSC_0031 DSC_0035

4 reaktioner på ”Hem till byn

  1. Ping: Saker du borde veta om vi skulle bli BFF:s | Hannas historia

  2. Ping: Min hemstad | Hannas historia

  3. Ping: Grön och grann | Hannas historia

  4. Ping: Dan före dan… | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.