Moon, Mando & Petter

Lite beroende på hur man räknar har jag varit på tre riktigt stora konserter. På Stockholms stadion har jag sett Kiss, och på Globen har jag sett Pearl Jam samt Benny Anderssons orkester tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Hur många mindre spelningar och festivalspelningar jag varit på har jag ingen aning om, men det har accelererat senaste åren, sen jag började umgås med min musikguru Eli. Men det finns såklart vissa jag minns bättre än andra. Som WinnerbäckIdun och Winnerbäck på Gröna Lund, Weeping WillowsScharinska, hela Trästock för två somrar sen, HåkanLiseberg, The BaseballsDalhalla och Salem Al Fakir tillsammans med September, Oskar Linnros och Gävle symfoniorkester på samma ställe. Bara för att nämna några.

Men oavsett om det är en spektakulär show som får hela Stockholms stadion att dra efter andan eller en mysig akustisk spelning i en källare så är det verkligen sant att musik är bäst live. Stämningen, känslan och närvaron går aldrig att få genom ett par högtalare i en stereo eller ett par hörlurar i en Iphone. Just därför har jag alltid varit så imponerad av de fotografer som lyckas fånga stämningen på en konsert. Som tar en bild som inte bara får betraktaren att inse vad hen missat utan kan förflytta densamme till det känslomässiga stadium som övriga besökare befann sig i när den utspelades.

Jag jämför inte mina försiktiga försök till konsertfotografi igår kväll med det, men med tanke på att det var mitt första försök är jag hyfsat nöjd. Moon Safari fick inleda, Mando Diao toppa och Petter Sandström stämningsfullt avsluta en mycket trevlig kväll på Folkparken.

DSC_0193 DSC_0194 DSC_0207 DSC_0247 DSC_0254 DSC_0296 DSC_0311 DSC_0313 DSC_0319 DSC_0327 DSC_0330 DSC_0341 DSC_0356 DSC_0363 DSC_0381 DSC_0385 DSC_0447

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.