Hockey i obygden

När vi gick högstadiet öppnade några äldre ungdomar en fritidsgård i gamla skolan i grannbyn. Ronny och Ragge var fortfarande heta och ungdomsgården döptes därför till Byhåla. Som mest var vi kanske femton besökare och vi hade verkligen jättekul. Innebandy, pingis, film, disco, tjejkväll, tårtbakartävling, frisyrvisning, fotbollsbrännboll, snörugby och olympiader är bara några av de aktiviteter jag minns just nu. En händelse har dock, mer än alla andra, satt sig i minnet.

Vi i tjejgänget satt en kväll och försökte hitta ett datum för en tjejkväll. Men mellan alla fotbollsträningar, spellövningar, matcher, konserter och diverse familjeaktiviteter var det inte så lätt att hitta en helg som passade alla. Någon uttryckte en irritation över detta och Camilla, en av ledarna, sa då: ”Vänta bara tills ni blir vuxna. Då ska ni dessutom ta hänsyn till era jobb och familjer. Några av er kommer säkert att jobba skift också. Då ska ni få se på svårt!”

Jag har tänkt på det där genom åren, på hur rätt hon hade. Vi har till exempel i drygt en månad försökt hitta ett datum för en tjejkväll i höst. Efter många om och men och hänsyn till jobb, familjer, flyttar och födelsedagar har vi äntligen hittat en lördag som passar alla. Vi ska laga och äta tapas och dricka vin och jag längtar verkligen. Det ska bli jättekul!

Men med det här i åtanke är det himla skönt att det ibland är enkelt att umgås med kompisarna oxå. Annelie och Lars skickade i tisdags ut en inbjudan om Hockeykväll i obygden. Av tolv inbjudna dök tio upp. Lite godis, några kakor, två busiga ungar, en fullsatt soffa och en tyvärr rätt risig hockeymatch. Mer behövs inte för att en vanlig torsdagkväll ska bli en mycket trevlig torsdagkväll.

Annelie & Lars 2006.

Annelie & Lars 2006. Lika söta fortfarande.

bild 007-1

Annonser

En reaktion på ”Hockey i obygden

  1. Ping: Fantastiska tapas | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.