Ring, ring…

Jag minns inte vems idé det var, men när jag och syrran tog studenten fick vi välja varsin guldring till present. Jag minns att jag var på dåligt humör dagen vi skulle få välja, men jag minns inte varför. Trots det är jag sjukt nöjd över mitt val.

DSC_0017

I rött och vitt guld, med åtta små diamanter. Väldigt små diamanter…

DSC_0007
Men jag älskar min ring och har i stort sett burit den varenda dag i tolv år. När den dagen kommer ska jag begravas med den.

På min andra hand har jag en annan ring, lite nyare – faktiskt bara några år gammal – och en present från mig till mig eftersom jag var värd det. Skellefteringen.

DSC_0018

Lite ovanlig form, väldigt symbolisk och väldigt vacker.

IMG_8897

Länge hade jag en Västerbottensring istället, och även örhängen, halsband och ett armband som hörde till. Men det symboliserar nu en tidigare del av mitt liv och bärs bara vid enstaka tillfällen.

DSC_0014

Dom här två har jag alltså nästan jämt. Men jag äger även två andra ringar som betyder mycket för mig, även om jag bara bär dem vid enstaka tillfällen. Den första är den klassring jag fick av min familj i USA när jag tog graduation där den 17 maj 1999.

DSC_0028
Den är full av symboler och väldigt typisk amerikansk. Stenen är januaris månadssten. Runt den står namnet på skolan: Riverton Parke High. Inuti brukar amerikanarna gravera sin initialer, men eftersom RHMM inte säger mig så mycket blev det mitt för- och efternamn istället.

IMG_8896

På den ena sidan står mitt namn och så finns en panter avbildad. Skolans maskot, såklart.

IMG_8890

På den andra sidan mitt avslutningår, noter som symboliserade att jag var med i orkestern samt skolans färger, mörkblått och vinrött.

IMG_8893

Den sista ringen är betydelsefull mer för vad den varit än vad den är. Det är nämligen mormors förlovningsring. När mammas syskon delade upp arvet efter mormor och morfar fick jag den som ett minne. Inuti står morfars namn, Ivar, och 23/6 1936.

ringen

Den är väldigt tunn och stor eftersom de fick slå ut den flera gånger under mormors livstid. Men den är otroligt vacker och symbolisk. Anledningen till varför jag inte bär den så ofta är att den är nästan för stor, även på mina tjocka fingrar. Jag har varit nära att tappa bort den flera gånger redan, därför använder jag den mest på varma sommardagar eller när jag ska vara extra fin.

DSC_0045

2 reaktioner på ”Ring, ring…

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

  2. Ping: Hur hittade du hit? | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.