En objuden gäst

Jag skulle precis somna när jag hörde ett konstigt ljud, nästan som en pipleksak. Ytterdörren stod öppen så att Egon skulle kunna springa ut och in som han ville under natten, så först tänkte jag att det var en fågel ute på gården som lät. Men pipen kom närmare ifrån och till slut gick Anton ut i hallen för att kolla. Då satt Egon där, stolt som en tupp, med en liten mus i munnen. Anton försökte genast schasa ut både katten och hans byte, men då spottade Egon helt enkelt ut musen, för att leka lite. Medelst en sko och höga rop lyckades Anton till slut få ut både katt och mus som båda trasslade in sig i skorna som stod i hallen. Sedan sänkte sig åter lugnet i Sjöbotten.

Kring tre vaknade jag för att gå på toa. Vår jägare satt då bredvid bäddsoffan i gästrummet och såg ut som att han försökte komma åt något under soffan. Anton drog ut extrabädden, plockade fram ficklampa och försökte hitta den objudne gästen, men ingen av oss såg något och Egon, som nu försökte se obrydd ut, förklarades oskyldig. Men när jag kom ut från toan stod han i ett hörn av rummet med musen inklämd bakom ett plastlock till en back.

Ut i pannrummet, hämta handskar, hålla undan Egon som inte ville släppa sin lekkamrat, lyfta undan locket och fram med den nu högljutt pipande musen.

IMG_9214Eftersom jag mest är van att se Egon såhär, måste jag säga att jag blev lite imponerad. Mest irriterad, men inte bara. Livet med en katt är iaf aldrig tråkigt…

IMG_9169

En reaktion på ”En objuden gäst

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.