Länkkärlek

Jag läser i huvudsak två olika kategorier av bloggar. Nämligen 1) Folk jag känner eller iaf känner till. Eller ”folk”, det här är i princip bara kvinnor. Varför känner jag till så få män som bloggar? och 2) Folk som inspirerar mig på olika sätt. Återigen i huvudsak kvinnor.

Vilka bloggar jag läser varierar ofta och jag är rätt hård mot skribenterna, de riskerar att tas bort från mina favoriter efter ett enda irriterande inlägg eller låg frekvens på sina uppdateringar. Faktiskt är jag tveksam om jag själv skulle klara mina egna rensningar. Jag skriver både för långt och ibland för sällan. Nåväl.

Här kommer iaf de som för tillfället är mina favoriter i varje kategori, utan inbördes ordning.

Kategori 1

Julia – tremening som beskriver sig själv som ”glad, kurvig, hardcore-feministisk tvillingmamma” och som dessutom nyligen berättat om sin tuffa diagnos.

Monica – gift med kollega och skriver långa men roliga inlägg. En fördel med att läsa hennes blogg är att man får väldigt bra koll på vad som händer i stan eftersom hon är inblandad i det mesta.

Mona i träsklandet – gift med kompis kusin och f.d. ungdomsredaktionskollega till mig. Skriver om sitt liv på landsbygden som handlar mycket om jakt och fiske och hennes supersöta tvillingar.

Kategori 2

Lofsan – träningsguru vars löparskola jag följer och som har en väldigt vettig inställning till det här med träning och hälsa.

Underbara Clara – lantligt, inspirerande, fantastiska bilder och även ibland bitsk och politisk. En bra blandning helt enkelt.

clara

Stinas stil – skriver om familjeliv och mode, men det jag tycker är mest intressant är när hon berättar om sin sjukdom och hur hon lärt sig leva med den.

A beautiful mess – två amerikanska systrar som pysslar med foto, matlagning, heminredning och allt möjligt pyssel. Deras inställning är att det bästa i livet är hemmagjort. Det är även de som designat min nya älskade kameraväska.

Little Miss Momma – superamerikansk och superpeppig, men även väldigt ärlig och djup däremellan. Jag gillar känslan i det hon skriver, och så tar hon väldigt fina bilder.

Dick Harrison – skriver om diverse historiska frågor och frågeställningar på ett lättillgängligt sätt.

Fredrik Backman – det finns nog ingen som kan uttrycka sig som han. Bloggar mer sällan nu när han blivit författare ”på riktigt” men fortfarande kan man lita på honom om man vill ha sig ett gott skratt.

Men jag tar alltid emot tips på intressanta bloggar. Så, vilka är era favoriter?

3 reaktioner på ”Länkkärlek

  1. Å men tack så mycket Hanna! Kul att du gillar bloggen och kul att hitta hit till din! Jag ska försöka upprätthålla bra språkbruk och regelbundna uppdateringar (jag är helt överens med dig på de punkterna i bloggvärlden)! ;-)

    • Varsågod! Jag tycker också det är kul att upptäcka att folk jag känner (till) bloggar. Och du sköter dig exemplariskt! ;-)

  2. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.