Fotosöndag

Fotosöndag är en väldigt rolig företeelse som jag brukar försöka bidra till, så ofta jag hinner och kommer ihåg det. Mottot är ”Ett tema i veckan – dina tolkningar” och det är precis vad det går ut på. Man får ett tema och så fotar man en bild på det temat och lägger upp till allmän beskådan. För mig som är fotointresserad är det jättekul att se hur andra tolkat temat och vilka foton de tagit. Det är däremot lite otäckt att veta att jätteduktiga fotografer ser och bedömer ens bild, men det är helt klart värt det.

Min mest gillade bild är den jag la upp under temat ”Ny” med (den något långsökta) motiveringen: ”Trots att jag åkt hit sedan år 2000 är det som att återupptäcka en ny sagovärld varje vinter.” Helt förståeligt. Vem kan motstå Storklintas midvintercharm? 12153409785_c847afa585_k

Här är några andra bilder jag bidragit med.

I bagarstugan Min mamma är inte bara världens bästa (såklart!) hon kan dessutom massor. Som att baka klåddor (mjukkaka) i bagarstuga. Tema: Moder.

I bagarstugan
Min mamma är inte bara världens bästa (såklart!) hon kan dessutom massor. Som att baka klåddor (mjukkaka) i bagarstuga. Tema: Moder.

Jobbigt att plugga. Tema: Arbetsplats.

Jobbigt att plugga.
Tema: Arbetsplats.

Knubbig kontur Om man förväntar sig en ordentlig vinter och äter upp sig för att klara -30, då kan figuren vara minst sagt icke-smickrande efter en vinter mest runt nollan. Tema: Kontur.

Knubbig kontur
Om man förväntar sig en ordentlig vinter och äter upp sig för att klara -30, då kan figuren vara minst sagt icke-smickrande efter en vinter mest runt nollan.
Tema: Kontur.

Personlig, unika och egna, men alla brudpar har ju ändå vissa uniforma inslag. Tema: Uniform (Det här är min mest kommenterade bild. Favoritkommentaren är: "Underbart! Älskar det faktum att man först inte ser de rosa foppatofflorna och att när man väl ser dem inser att de matchar brudbuketten perfekt!"

Personlig, unika och egna, men alla brudpar har ju ändå vissa uniforma inslag.
Tema: Uniform
(Det här är min mest kommenterade bild. Favoritkommentaren är: ”Underbart! Älskar det faktum att man först inte ser de rosa foppatofflorna och att när man väl ser dem inser att de matchar brudbuketten perfekt!”)

Skellefteå by night. Tema: Natt.

Skellefteå by night.
Tema: Natt.

Skellefteå landsförsamlings kyrka den vackraste helgen på året. Tema: Allhelgona.

Skellefteå landsförsamlings kyrka den vackraste helgen på året.
Tema: Allhelgona.

Umeå 2014. Tema: Riktning.

Umeå 2014.
Tema: Riktning.

Man kan tycka vad man vill om högljudda marschorkestrar. Man kan till och med köra "chicken race" mot dom med sin rullator. Men på nationaldagen får man lov att acceptera ceremonier och traditioner som man kanske tycker är fåniga. Tema: Tolerans.

Man kan tycka vad man vill om högljudda marschorkestrar. Man kan till och med köra ”chicken race” mot dom med sin rullator. Men på nationaldagen får man lov att acceptera ceremonier och traditioner som man kanske tycker är fåniga.
Tema: Tolerans.

Under jul och sommar tar de uppehåll från veckouppdragen och ger istället ett större tema. Förra året var sommartemat Livsnjutning och det här var mitt bidrag. 9644194993_ced9820121_o

I år var sommartemat Smultronställe och jag har haft stora problem med vilken bild jag ska lämna in. Sommaren har ju (som den ska) till stor del bestått av besök på gamla och nya smultronställen. Men när vi i början av augusti besökte Aha såg jag min chans att ta bilder på någon annans, i det här fallet kornas, smultronställe. När sedan den intet ont anande kanotisten passerade precis i rätt tid fick jag min bild. Så här är alltså mitt bidrag. DSC_0143

Men jag tog en hel del bilder den här morgonen, här är några av de bilder som inte klarade Fotosöndag-gränsen, men som jag gärna visar upp ändå. DSC_0136 DSC_0141 DSC_0145 DSC_0105 DSC_0107
DSC_0120

Alla mina bidrag till fotosöndag finns här.

16 reaktioner på ”Fotosöndag

 1. Ping: Den vackra årstiden | Hannas historia

 2. Ping: Avsked | Hannas historia

 3. Ping: Min hemstad | Hannas historia

 4. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

 5. Ping: Belyst | Hannas historia

 6. Ping: Femton sekunder i rampljuset | Hannas historia

 7. Ping: En promenad i stillhet | Hannas historia

 8. Ping: Fotosöndag: Somrigt | Hannas historia

 9. Ping: Lite sent ute | Hannas historia

 10. Ping: En tidig morgon | Hannas historia

 11. Ping: En morgonpromenad | Hannas historia

 12. Ping: Alltså hösten! | Hannas historia

 13. Ping: Stämningsfullt | Hannas historia

 14. Ping: Årets vackra besök | Hannas historia

 15. Ping: Utemat på blankis | Hannas historia

 16. Ping: Tredje gången gillt | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.