Cashewsnöts- och morotsbröd

När vi fortfarande bodde hemma fick vi baka vad som helst, närsomhelst. Men det fanns två regler: 1) Vi var tvungna att kolla att allt vi behövde fanns hemma innan vi började. Och 2) Vi var tvungna att diska och stöka bort efteråt. Det där lever kvar i mig, och jag plockar alltid fram allt jag behöver innan jag börjar. Även om jag tror att allt finns där, är det bäst att dubbelkolla en extra gång. När jag läste det här receptet och insåg att allt i det redan fanns hemma kunde jag bara inte låta bli att testa. Och även om det i receptet heter ”bröd” så skulle jag nog snarare kategorisera det som en sockerkaka. Men oavsett så blev det himla gott!

DSC_0424DSC_0427

Cashewsnöts- och morotsbröd

2,5 dl rivna morötter
1,25 dl hackade cashewnötter
2,5 dl socker
125 g mjukt smör
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
3,5 dl mjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl grekisk yoghurt

DSC_0430 DSC_0438

Blanda socker och smör och vispa tills det blir vitt och poröst. Rör sedan ner ägg och vaniljextrakt. Blanda i en annan skål mjöl, kanel, bakpulver och salt. Rör ihop de båda skålarna och blanda ner morötter, cashew och yoghurt. Grädda i en smörad brödform i 55–60 minuter i 175 grader.
DSC_0442 DSC_0452

I originalreceptet står det att man ska blanda en glasyr av 1,5 dl florsocker och 2–3 mk mjölk och ringla över, men eftersom jag ville fortsätta lura mig själv att tro att det var bröd, mer än en sockerkaka, åt jag det med vanligt smör, mandelsmör eller helt naturellt. Det blev också riktigt gott att inte hacka cashewsarna så smått utan låta bitar dyka upp då och då i tuggorna. 

DSC_0465-2

Men sen var det ju det där med disken då… P1000255

Annonser

En reaktion på ”Cashewsnöts- och morotsbröd

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.