Rosenrasande

Jag är nästan aldrig arg. Jag kan bli ledsen och upprörd, men arg är ovanligt för mig. Faktiskt har det bara hänt två gånger som jag minns, att jag har varit riktigt arg på en annan människa  – så arg att jag skakar.

Båda gångerna inträffade på jobbet, men bara en var jobbrelaterad. Första gången var när jag var lagledare åt tävlingsdansarna i dansklubben här i stan. Jag var även ansvarig för att anmäla till tävlingarna och fixa resor. Det fanns då en kille som aldrig tänkte längre än vad näsan räckte. Varför skulle han anpassa sig efter alla andra, när alla andra kunde anpassa sig efter honom, liksom? Har man ett lag på 50 personer att ta hänsyn till är det ett beteende som fort blir ohanterbart. När han så ringde till mig när jag jobbade kväll och återigen skulle strula på med något rann bägaren över för mig. Jag minns fortfarande hur jag skakade av ilska och till slut la på i örat på honom. Just då önskade jag att det fortfarande gick att argt slänga på luren.

Andra gången utspelade sig på jobbet för inte alls så länge sen. Jag försökte förklara en grej för en kollega som absolut inte förstod vad jag menade. I efterhand har jag förklarat samma sak för många andra – ingen annan har haft problem att förstå. Vad som retade upp mig mest var att kollegan om och om igen hävdade att hen gjort precis som jag sa – när det i själva verkat var helt tvärtemot mot vad jag sagt. Missförstånd i kommunikation kan jag ta – inte att någon dumförklarar mig och säger att jag har gjort fel när det i själva verket är den andra som inte förstår.

Foto: Stellan Herner

Foto: Stellan Herner

Just det är faktiskt vad som kan göra mig arg – att bli dumförklarad. Ja, jag kan vara naiv, och mitt dåliga minne kan göra att jag lätt glömmer saker och det kan verka som att jag har dålig koll. Men jag är inte ointelligent, och logik har jag aldrig haft några problem med. Så kalla mig inte dum – om du inte vill göra mig arg.

En reaktion på ”Rosenrasande

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.