Den okänsligaste frågan

Senast vi i tjejgänget träffades dök det – som så många gånger förr – upp snack om barn. Men den här gången i ett mer negativt sammanhang, nämligen om de mest okänsliga frågor som människor kan ställa.

Vi känner alla par som haft missfall, har haft svårt att få barn, har råkat ut för andra barn-relaterade problem eller helt enkelt inte vill. Att sånt här existerar och att det är väldigt vanligt är allmänt känt. HUR kan det då komma sig att folk fortfarande känner att de har rätt att fråga om man ska ha barn, när det är dags för nästa, om man kanske råkar vara gravid eller om man tänkt ”skaffa” snart, som att det är något man beställer ur en katalog?

Jag hävdar – och vill verkligen tro – att sådana här frågor bottnar i omtanke. Många som redan har barn anser att de är den största gåvan man kan få och vill därför unna alla andra samma glädje. Men många av de här frågorna kommer såklart av ren nyfikenhet eller till och med otänksamhet. Jag vill trots det tro på det positiva i människan.

Även jag får – såklart – frågor av den här typen. Senast förra veckan på jobbet. Och helt ärligt vet jag inte hur/vad jag ska svara. Det är lite som att fråga ”Har du slutat slå din fru?” Det går inte att ge ett bra svar på den frågan. Testa, få du se. Hur säger man till människor man tycker om att ”Det har faktiskt inte du med att göra” utan att låta otrevlig? Enklast vore bara om folk kunde acceptera att om man har något man vill berätta så gör man det.

Tre av gängets sju barn.

Tre av gängets sju barn fotade förra sommaren.

Annonser

En reaktion på ”Den okänsligaste frågan

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.