Att få folk att prata

”Jag känner inte att jag passar in någonstans. Jag har träffat några personer som har verkat riktigt schyssta, genom onlinespel. En bodde i Colombia. Där har jag aldrig varit. En kille snackade jag med en gång, han bodde i Israel. En tjej bodde i Norge… Hmmm… Jag önskar att jag inte hade någon kropp. Vad mycket lättare allt skulle vara. Utan en kropp. Mycket mindre att ta hand om. Anyway. Det finns nog inte andra samhällen i världen som är bättre. Men ibland känns det nästan som att jag skäms över att vara en människa. Jag vill inte vara med.” 

”Varför skäms du för att vara människa?”

”För att folk bär sig åt som dom gör. Och jag vet att oavsett hur mycket jag än försöker att bättra mig så kommer jag aldrig att bli perfekt. Jag kommer alltid att göra misstag.”

”Vem har sagt att du måste vara perfekt för att kunna vara med i samhället?”

”Jag tycker bara att perfekt är vackert. Det är ju faktiskt möjligt att skapa perfekta program. Och att ha perfekta idéer. Men vi är ju inte såna. Jag har inget intresse av att styra och ställa över andra. Att bestämma. Inte ens att vara med och bestämma över andra. Så då tycker jag att andra får köra sitt race så kör jag mitt. Och sen går det som det går.”

 

Jag lyssnar mycket på podcasts. Tendens är ett av mina favoritprogram, och av alla som gör programmen är Mia Blomgren min absoluta favorit. Hon har en förmåga att få människor att öppna sig och berätta saker som är så personliga att jag blir alldeles förstummad. Senaste programmet med henne jag lyssnade på var en P1-dokumentär: ”Natten den 28 februari – 28 år senare”. Mia gick då runt i huset hon bodde den i natten när Palme blev mördad och frågade vad de som bor där nu mindes av den kvällen.

En av killarna hon sprang på är citerad här ovanför. 1986 var han fem år och bodde i Rumänien. Han hade dålig koll på Palme, politik och samhället i största allmänhet, som synes här ovan. Hur Mia kunde få honom att öppna sig på det här viset genom att fråga om hans relation till mordet på Palme gör mig helt fascinerad. Lyssna!

När jag lagar mat eller bakar kopplar jag ihop min iPod med vår köksradio via bluetooth och lyssnar på podcasts den vägen. Teknikens under... :)

När jag lagar mat eller bakar kopplar jag ihop min iPod med vår köksradio via bluetooth och lyssnar på podcasts den vägen. Teknikens under… :)

En reaktion på ”Att få folk att prata

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.