Mattips i London

Gör jag inget annat än att hänga i England nuförtiden? Nämen typ inte. Snart kommer berättelsen från ännu en visit i huvudstan som numera bara är en kort flygresa bort, men först en litet tipsinlägg.

Trots att både afternoon tea och fish n’ chips är obligatoriskt när man besöker England lyckades jag missa båda nu senast. Men är lika glad för det. Istället för dessa traditioner lyckades vi pricka in andra måltider som jag gärna skulle upprepa. Två var redan upprepningar för mig, de andra två nyheter. Så här kommer något jag valt att kalla ”Hannas mattips för en lyckad helg i London”. Håll till godo.

1) Mandalay
Ingen av oss hade testat burmesisk mat, även om Eli påstod sig veta att det var en blandning av thailändskt och indiskt. Och hon hade inte helt fel. Jag åt vårrullar, naan-bröd (såklart) och nudlar med kokosnöt och kyckling. Till det drack jag två Tsingtao – det kinesiska ölet som var det enda som erbjöds.

De som känner mig kan tycka att jag är lite mesig när det gäller kryddning av mat, och jag säger inte att de inte har en poäng, bara att ryktet om det är lite överdrivet. Det här var iaf den godaste starka mat jag ätit. För starkt, det var det. Men samtidigt gott, något jag inte brukar kunna säga så ofta.

Sammanfattningsvis: Testa! Burmesisk mat visade sig vara över all förväntan.

IMG_1410

Nudlar, kyckling, kokosmjölk, gräslök och något starkt. Chili, kanske? Och vad tusan var det bruna ovanpå? Har ingen aning.

Tjejerna påstår att de  kunde se hur min ansiktsfärg sakta förvandlades. :)

Tjejerna påstår att de kunde se hur min ansiktsfärg sakta förvandlades. :)

2) Princi
Tvådelat. Antingen kunde man komponera sin egen måltid från den här disken med allt från kakor, bröd, pizza och sallader till varma rätter så som lasagne och pasta. Eller så kunde man sitta i den lite finare delen och beställa som på en vanlig restaurang. Vi valde det första alternativet och kom fram till att det var den ultimata shoppinglunchen. Jag åt tex den godaste pizza jag ätit utanför Italien. Till och med toaletterna imponerade på oss med både rökelse och handkräm.

IMG_1417

3) Salsa
I somras besökte vi uteserveringen på Salsa, där jag åt resans godaste hamburgare med både bacon och avocado. Tjejerna var sugna på att testa, så vi begav oss dit på lördagen. Föga anade vi att vi då hamnat på Sohos populäraste (?) salsaklubb. Fullsatt, med inte mindre än tre möhippor, där huvudattraktionen var att lära sig denna ädla dans. Vi sitt-dansade lite och jag åt ännu en fantastisk burgare med en supergod hallon-blondie med vaniljglass till efterrätt… Mmm…. IMG_1433

P1010257

Dansgolvet är mitt i bilden, bortanför restaurangborden.

4) Leon
När man besöker London bara måste man besöka Spitalfields. Och när man besöker Spitalfields bara måste man besöka Leons. Fjärde gången gilt för mig i båda avseendena, och dessutom prickade vi in en frukost på Leons i Soho. Jag gillar Leons! God, fräsch och lite annorlunda mat. Eller vad sägs om ”porridge of the gods”? Måste testas.

P1010176

Resterna av Åsas lunch. Halloumiwrap och resans godaste pommes. Själv testade jag ”slow-cooked pork” med äpple och chilli.

P1010177

I Spitalfields. Tyvärr missade jag att fota det mysiga hörnet, där vi satt.

En reaktion på ”Mattips i London

  1. Ping: 2014 – mot framtiden | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.