2014 – mot framtiden

Jag startade den här bloggen 2011. Mest för att jag tyckte att det återigen var dags att samla mina tankar, bilder och historier någonstans. Inte för att jag visste vem som skulle vilja läsa om mitt liv. Och första året gick det väl sådär. Jag var hyfsat aktiv första veckorna. Sen dog det ut igen. Jag tror inte att jag visste varför jag skrev, eller för vem.

2012 var ett år då det hände väldigt mycket, och på hösten kände jag suget igen. Jag hade på många sätt ett nytt liv och otroligt mycket framtidstro. Jag kände att jag ville börja skriva för min egen skull, för att kunna ha ett arkiv att se tillbaka till och minnas allt roligt jag faktiskt varit med om. Och inte bara de senaste åren, utan längre tillbaka än så.

Även om 2013 var ett mellanår så började jag känna mig mer bekväm med formatet på bloggen och få in lite rutin. Nu känner jag att jag börjat hitta min form. Jag skriver mest för min egen skull, men även för andra som vill läsa. Jag berättar om resor, nutida och gamla, om festligheter, jobb, skola, vardag, familj och vänner. Livet, helt enkelt.

2014 har känts som ett år då jag tittat framåt. Vi har t.ex. varit och kikat på några hus och t.o.m bjudit på ett. Jag har jobbat för att tjäna ihop lite pengar och framförallt återfå min rätt till sjukpenning. Så nu i januari känns återigen som ett stort steg mot framtiden då jag ska påbörja en praktik jag ser fram emot väldigt mycket. Efter det är det bara ett år kvar tills jag är färdig socionom. Men först ska jag titta tillbaka. Alltid bra att reflektera lite.

Januari
Jag inledde året med att skriva ett av mina mest lästa inlägg hittills. Sen gjorde jag mitt första, men inte sista, matinlägg och vi besökte vackra Storklinta för lite skidåkning.

DSC_0144

Februari
Den här månaden handlade mycket om skidåkning, eller snarare avsaknaden av. Vi bodde en vecka i Sjöbotten där jag svarade på en lista och filosoferade om kompromisser. Sen klarade jag Tjejvasan! Stoltheten var enorm.

IMG_7301Mars
I mars handlade hela bloggen om Zermatt, Zermatt, Zermatt. Och att ta farväl.

DSC_0049

April
Jag skrev om mat. Och firade den värsta högtiden

IMG_6039

Maj
… som blev trevligare än jag trott. Jag mindes katterna i mitt liv och filosoferade över arv och miljö. Jag grillade, bakade klåddor och firade morsdag på balkongen.

DSC_0174

Juni
Årets första sommarmånad sprang jag, gick ut andra året på utbildningen, besökte hufvudstaden, firade nationaldag i Bonnstan, filosoferade om ”att ovänna” och resten av livet. Jag var kulturell och påbörjade mitt projekt med att dokumentera alla mina resor. Först ut var resan till Sorrento, Amsterdam och London för fem år sedan. Jag firade såklart midsommar, dokumenterade en dag på jobbet, grillade med tjejgänget och gjorde en sommarlista.

DSC_0114

Juli
I juli visade jag ringar, tog emot en massa fina besök, mindes tillbaka till två väldigt olika skidresor, bodde i Sjöbotten där vi hade mysiga grannar och fick ett oväntat besök. Jag besökte Trästock, folkrace, och förlovade mig. Vi åkte till England och hälsade på Harry Potter, Monty Python och Erika. Jag hann dessutom filosofera om Instagramdisciplin, ge länkkärlek, spendera en dag vid havet och bli nostalgisk i Hednäs.

Jag hade besökt Harry Potter studio tour för två år sedan, men de andra tre ville gärna åka dit så jag hängde såklart på. Lika fascinerande den här gången.

Jag hade besökt Harry Potter studio tour för två år sedan, men de andra tre ville gärna åka dit så jag hängde såklart på. Lika fascinerande den här gången.

Augusti
Denna sjukt varma månad gjorde jag egen glass, spenderade en helg på en ö i havet, trots min vattenrädsla. Jag berättade om en av mina favoritplatser i lägenheten och blev nostalgisk i Aha. Jag sprang en mil och gick en mil, bakade, såg ladgårdsväggbio, mindes min första utlandsresa, fotograferade och summerade sommaren.

DSC_0313

September
Denna höstmånad skröt jag upp stans nya smultronställe, premiärsov i kammare #123, var sjuk på riktigt, berättade om en motsägelsefull stad, gick en valpromenad och var demokratiskt deprimerad. Jag bakade, hade svårt att slappna av, försökte förklara mitt jobb och värmde upp inför David och Saras bröllop, där jag gjorde premiär som toastmaster.

P1010011

Oktober
Jag mindes en prisfylld resa, njöt av höstens färger, började dela med mig av mitt år på high school, fick äntligen våra förlovningsbilder, och så berättade jag, dag för dag, om vår resa i den eviga staden där vi såg en massa renoveringar, ett pampigt bygge, fick lära oss om stadens spöken och där jag även åt glass och fotade folkvimmel. Jag var riktigt arg, åt god frukost och lagade äkta Texas chili.

P1000582

November
November innehöll flera trevliga sociala sammankomster, som en födelsedagsmiddag, en fruhippa och ett farsdagsfirande. Jag filosoferade om man kan sakna något man aldrig haftvad ”hem” egentligen betyder, om den okänsligaste frågan och att få folk att prata. Jag fotade ett förbjudet ställe och ett lite mer tillåtet. Jag mindes lumpenTurkiet och mer om high school. I slutet av månaden besökte jag London tillsammans med klanen och berättade om stark men god mat.

IMG_1386

December
Årets sista månad och äntligen fick jag julpynta, julbaka och göra julgodis. Jag var stolt, pärlade och inlfyttningsfestade. Jag fick slut energi och vilade upp mig under en lugn helg. Jag mindes både min första och min andra nobelfest samt resan till Göteborg. Jag var även med på min första junta och berättade om min första USA-resa. Jag välkomnade snön och filosoferade om bra chefer. Men mest av allt firade jag advent och jul. Genom en positiv luciahelg, en julfilmskväll, gamla granar, förberedelser hemma i byn, en julhälsning, en sagolikt vacker julafton, en avslappnad juldag, en kusinmiddag, en mellandagsfest och slalompremiär. Nu när nyårsfirandet också är avklarat och 2015 har anlänt så ska jag såklart se framåt, mot ett år som jag har stora förhoppningar på.

IMG_1945

En reaktion på ”2014 – mot framtiden

  1. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.