Idag är en bra dag!

Jag är i grund och botten en optimistisk person. Det här med ”Idag är en bra dag” är inte bara tomma ord för mig. Jag tror stenhårt på att om man har en positiv livssyn så blir livet mycket enklare att leva. Tror man innan man testar något att det kommer att gå åt skogen – då gör det det. Men om man säger till sig själv när man vaknar att ”Idag är en bra dag” då har man redan lagt grunden till att det kommer att vara det. Även en grej som Lisa Syrén sa i Ring så spelar vi speglar det här rätt bra. Nämligen ”Sök alltid glädjen – eländet kommer av sig själv”. (Och ja, så ung och hipp är jag att jag gärna lyssnar på P4.)

Ett sätt att se till att man är positiv är att vara tacksam över det man har. Ibland är det väldigt uppenbart hur mycket jag har att vara tacksam över, ibland svårare att se. Men jag tycker ändå att Underbara Clara skrev så fint om det häromdagen. Jag känner lite samma. Just det här med hur tacksamhet och lycka hänger ihop tyckte jag om. För jag tror stenhårt på det. Att se lyckan i det lilla, att varje dag känna tacksamhet över mitt liv. Det får iaf mig att må bra.

Ta bara häromdagen som exempel. Jag hade (äntligen!) fått åka i ett riktigt skidspår. Tre varv runt trekilometarn. Jag var trött, hade lite ont i ryggen och gruvade mig för att åka nerför den sista långa, branta, isiga backen. Men precis innan jag skulle göra det sprack molntäcket upp och jag skymtade solen. Lite försiktigt tittar hen fram och jag bara måste stanna upp och njuta en stund. Jag njöt av ögonblicket, av känslan att jag var frisk och stark och just hade åkt nio kilometer längdskidor. Att jag hade haft råd att köpa en utrustning (skidorna har jag visserligen vunnit, men ändå) och att jag var ledig mitt på dagen så jag kunde vara utomhus. Den sista backen var sen inga problem. Och när jag kom tillbaka till bilen var jag tvungen att ta fram mobilen och ta en bild för att minnas den känslan. Ser ni? Solen! Känner ni? Tacksamhet.

IMG_2395

Sen var jag tvungen att ta en bild av mitt frostiga hår och mina kylbitna kinder. Återigen. Tacksamhet.IMG_2397

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.