Sjukt imponerad

Det var inte särskilt kallt, ungefär -6. I vindbyarna iofs minst det dubbla. Men jag har blivit väldigt peppad av att fota sport, och det är ju inte varje dag det hålls en snowboardtävling mindre än en kilometer hemifrån. Så det vara bara att ta på varma kläder (som i slutändan skulle ha varit ännu varmare), ta kameran på ryggen och börja traska. Jag har aldrig sett en snowboardtävling förr. Jag har heller aldrig gått uppför en slalombacke. Nu har jag gjort båda. Men med nytränade ben och en sjuk kompanjon fick halva backen räcka. Och det räckte gott. Jag hade satt på zoom-objektivet på kameran eftersom jag tänkte att vi nog skulle stå en bit bort. Nu stod vi väldigt nära. Otäckt nära ibland till och med. Men då fick vi också se – och fota – riktigt häftiga grejer.

DSC_0308 DSC_0335

DSC_0353

Naturligtvis var det Ronnie, Mr snowboard himlself, som ordnat tävlingen. Han var även speaker och en stor del av behållningen under dagen. Han gav dessutom Jonas det ärofyllda uppdraget att bli tävlingens officiella fotograf. Stort!

_DSC1321

Jag var mindre officiell. Men kul hade jag! Foto: Jonas

Det är svårt att tro att de flesta landar på fötterna. Men det gör dom! Som katter ungefär. Visst fick vi se nån krasch, men väldigt få med tanke på hur många och galna hopp vi fick se.

Det hölls även en längdskidtävling på stadion. Tydligen hade 70 lag ställt upp i stafetterna. Kul med så stort intresse för denna ädla sport. :)

Det hölls även en längdskidtävling på stadion. Tydligen hade 70 lag ställt upp i stafetterna. Kul med så stort intresse för denna ädla sport. :)

DSC_0365 DSC_0393 DSC_0435Vi kom under kvalåkningen, gick in och värme oss och fikade en stund och fick sen fota träningen. Då var det tom några som vågade sig på dubbel-hopp!

DSC_0468 DSC_0538Inte nog med det, vi fick även sällskap av Norrans utsända, Ulf och Johan, som kommit för att fota finalerna. Trots alla galningar som åkte tror jag att Ulf får utmärkelsen ”Dagens galning”. Han fotade nämligen utan handskar! Ni ser ju hur kylslagen Johan ser ut.

DSC_0564

Men kul hade vi! Och det är bara några veckor kvar till nästa gång. Då ska jag klä mig ännu varmare. Det lovar jag!

Dagens absoluta favoritbild.

Dagens absoluta favoritbild.

DSC_0531 DSC_0535

Typ som stålmannen. Jag fattar inte hur dom vågar!

Typ som stålmannen. Jag fattar inte hur dom vågar!

Hand landade dessutom på fötterna.

Han landade dessutom på fötterna.

DSC_0600

Vi hade ett hopp ovanför oss och ett nedanför. Och lite publik var det, även om det tunnades ut under dagen. Tror kylan kan ha haft en del med det att göra. Och innan de var klara för dagen hade snöstormen slagit till med full kraft.

Vi hade ett hopp ovanför oss och ett nedanför. Och en hel del publik var det, även om det tunnades ut under dagen. Tror kylan kan ha haft en del med det att göra. Och innan de var klara för dagen hade snöstormen slagit till med full kraft.

Annonser

En reaktion på ”Sjukt imponerad

  1. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.