High school del 8: Volleyboll

Som utbytesstudent rekommenderas man att engagera sig i någon eller några av de fritidsaktiviteter som erbjuds på sin skola. Anledningarna är flera, bland annat för att man ska på uppleva ”the school spirit” inifrån, så att säga. Men även för att få flera kompisar, ha nåt att göra på fritiden och även för att undvika att den oundvikliga viktuppgången blir alltför stor.

Min skola var rätt liten med USA-mått mätt, bara 800 elever, och de höst-/vintersporter som erbjöds för tjejer var därför terränglöpning, volleyboll eller basket. Jag var väl inte jättepeppad på nåt av det, men volleyboll tyckte jag verkade roligast och där kände jag dessutom en tjej, nämligen den tyska utbytesstudenten Kasia. Så jag blev volleybollspelare helt enkelt.

Systemet i high school-idrotter är uppbyggt kring Varsity (A-laget) och Junior Varsity, eller JV (B-laget). Är det en större sport finns det dessutom ett freshmanlag, eller C-team, som det kallades. Gissa vilket jag tillhörde? ;) Men det gjorde mig inte så mycket. Vi tränade alla tillsammans, det var bara på matcherna vi delades upp. Tyvärr hade inte alla skolor C-lag och det hände bara ibland att jag då fick spela med JV-laget istället. Men jag bytte alltid om, och dessutom hjälptes vi åt att vara linjedomare på matcherna, nåt jag tyckte var rätt kul. Vi följdes allihopa till matcherna och såg när de andra laget spelade, så lagkänslan var väldigt stark. Vi hade klädregler (såklart) och var tvungen att ha khakibyxor eller kjol och finare tröjor när vi inte var ombytta. Vi representerade trots allt Riverton Parke, viktigt att inte glömma.

Från innan skolan började ända till strax före jul så tränade vi efter skolan, i princip varenda dag. Nån timme eller så. Vi både sprang och hade väldigt mycket övningar, avslutade alltid med matcher. Huvudtränaren, som var ansvarig för Varsity, var väldigt strikt och hård. Jag var lite rädd för honom, då tyckte jag mycket bättre om våra två JV-tränare, de var mycket snällare.

Som med så mycket annat trivdes jag som bäst precis när säsongen skulle ta slut. Gudskelov hade vi ett väldigt bra Varsity-lag som vann den tävling som de åtta närmsta skolorna deltog i, Sectionals. Det hade typ aldrig hänt förr, så det var helt oväntat men väldigt roligt att få vara med om. När de gick upp ett steg, till Regionals, gick det dock sämre och säsongen var därmed över.

USA1_0008

Dom få gånger jag spelade JV delade jag oftast position med Kasia. Hon spelade front row och jag back row. Så jag blev ”back/försvarare” som i alla andra sporter jag spelat.

USA1_0009

Första matchen vi vann var jag oförberedd på eftersom den var tidigarelagd, och jag höll på att missa starten. Men jag var nöjd med min instats och gjorde t.o.m. några serveess. (det stavas så, jag har kollat)

USA1_0010

Miss Spurr var den ena av de två JV-tränarna och väldigt duktig. 29 = jag.

USA2_0008

Alla gympahallar vi besökte var såklart dekorerade. Och även om ingen av dem var lika fin som våran så var det här en av mina favoriter.

USA2_0009

Varsitylaget. Faith, längst till vänster i bild, var Kasias värdsyster.

USA2_0011

C-laget på en av våra sista matcher. Första gångerna vi sågs var de väldigt nyfikna. ”Tjejerna är väldigt trevliga, frågade mig en del om Sverige. Chris förstod inte hur vi kunde ha ett eget språk och bad mig säga något.” Det gick dock rätt fort så var jag och Kasia (#7) två i gänget.

USA2_0010

Som med alla andra sporter var den sista hemmamatchen ”Senior night”. Det här var min första och jag kände mig sjukt obekväm, men sen vande jag mig. Det hela gick såklart ut på att hylla de seniors som kämpat för sin skola i fyra år. Just därför kände jag mig en aning malplacerad. Men vi fick blommor, nallar, ballonger och tog emot folkets jubel.

USA2_0035

Som om inte det var nog med det så hölls en ”Fall sport banquet” då vi fick diplom och vissa fick stipendium. Kasia fick priset som ”Most improved” och de som spelat varsity fick sina ”letters”. Säga vad man vill om amerikaner, men de kan det här med hyllningar.

Vill du läsa resten av inläggen om mitt high school-år rekommenderar jag att du börjar här:
High school del 1: Varför

Annonser

9 reaktioner på ”High school del 8: Volleyboll

  1. Ping: High school del 9: Orkestern | Hannas historia

  2. Ping: High school del 10: Homecoming | Hannas historia

  3. Ping: High school del 11: Halloween | Hannas historia

  4. Ping: High school del 12: Höst och vinter | Hannas historia

  5. Ping: High school del 13: Thanksgiving | Hannas historia

  6. Ping: High school del 1: Varför | Hannas historia

  7. Ping: High school del 22: Track | Hannas historia

  8. Ping: High school del 19: Senior pictures | Hannas historia

  9. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.