Femte veckan

Som sidredaktör började jag kl 14 och slutade vid midnatt. Tiden däremellan var jag på jobbet, gjorde mina arbetsuppgifter och åt när jag hann. Visst hade jag möten, men då var det typ information om företaget eller träff med arbetslaget. Som socionom, har jag insett, styrs dagen till mångt och mycket av möten. Möten med klienter, möten med andra aktörer och möten med kollegor. Möten, möten, möten…

I veckan har det varit extremt. Sen följer ju jag två handledare, vilket också såklart påverkar. Men det lila är mina praktikdagar. Till höger onsdagen, den mest extrema dagen hittills. Inte mycket andrum där inte.

kalenderNåt annat jag aldrig varit med om tidigare men som jag nu förstår meningen med är SIP – ”samordnad individuell plan” – när många aktörer träffas för att få till den bästa möjliga situationen för barnet/ungdomen. I veckan möttes t.ex. nio vuxna: mamma, pappa, pappas nya fru, rektor, mentor, kurator och psykolog från habiliteringen, en socialsekreterare och jag, plus ungdomen det handlade om. Fördelen är att alla vet vad som sägs och kan enas om en åtgärdsplan. Nackdelen att det är nästan omöjligt att boka eftersom de andras almanackor ser ut som min här ovanför, och att det kan upplevas väldigt jobbigt för ungdomen att ha så många vuxna pratandes OM och TILL en på det där viset. Men vissa behöver allt det stödet för att kunna fixa vardagen och förhoppningsvis kunna ha ett hyfsat normalt liv som vuxen.

Annonser

En reaktion på ”Femte veckan

  1. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.