High school del 12: Höst och vinter

Indiana ligger på samma breddgrad som medelhavet. Dock inte sagt att de har samma klimat. Men på somrarna kan det bli riktigt, riktigt varmt. De har till och med ett uttryck: ”Tripple H-days” vilket innebär att dagen är ”hot, humid and hazy”. Luftfuktigheten är hög och de skickade till och med hem oss från skolan en gång pga att klimatanläggningen inte kunde hålla undan värmen och fukten.

I dagboken har jag noterat: ”Trots att det bara är tre dagar kvar till december hade vi allihopa bara t-shirts på oss. Det var coolt.” Jag hade även shorts i november, visserligen på gympan, men ändå. Och i mars/april började shortsvädret om igen. Man kan alltså lugnt säga att det är varmare i Indiana än hemma.

USA2_0030

Hösten var precis lika vacker som hemma. Om inte vackrare. Och som sagt väldigt varm.

Men det jag gillade med Indiana var att vi även fick en ordentlig vinter. Om än ganska kort. Och dessutom blev hela livet påverkat, på ett sätt som jag inte är van hemifrån. Det hände att vi hade ”snow days” då skolan helt enkelt stängde. Men i flera veckor hade vi även två timmars morgonförsening på grund av snön. På ett sätt kan jag förstå det, ingen hade vinterdäck och det fanns knappt några snöröjningsfordon att tala om. På ett annat sätt tycker jag det är jättefånigt eftersom de får snö vartenda år, och ändå låter det som att världens undergång är nära och många åker till affärerna och bunkrar upp för att klara flera veckors isolering. Det gjorde även vi.

Men vi tog även vara på snön. Det här var på nyårsafton när vi, familjen Bailey och de flickor som Betsy satt barnvakt åt, plockade fram pulkor och åkte i flera timmar. Först bakom Pam och Mikes hus.

USA3_0011 USA3_0012

När vi blev less på det åkte vi till en park i närheten för att hitta en ännu större backe. Ryan och Betsys storebror Birch (längst till vänster i bilden) hade fått en jättepulka i julklapp och vi blev tillsagda att hålla hårt om varandra. Det gjorde vi…USA3_0013

.. så hårt att vi till och med fortsatte att sitta ihop, trots att pulkan åkte åt ett annat håll.

Vill du läsa resten av inläggen om mitt high school-år rekommenderar jag att du börjar här:
High school del 1: Varför

Annonser

4 reaktioner på ”High school del 12: Höst och vinter

  1. Ping: High school del 13: Thanksgiving | Hannas historia

  2. Ping: High school del 1: Varför | Hannas historia

  3. Ping: High school del 25: Indy 500 & Billie Creak Village | Hannas historia

  4. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.