High school del 17: De andra skolorna

Rosedale, som jag bodde i, låg i Parke county. Ett county är ju typ som en kommun, och trots att Parke var rätt litet så finns inte mindre än tre high schools där. De andra hette Rockville och Turkey Run. Rockville var huvudstaden i Parke county och den skolan var också störst. Turkey Run var ungefär lika stor som Riverton, och det namnet kom från den stora park som skolan ligger bredvid där det finns vilda kalkoner.

parkecounty

Trots att Riverton var en liten skola var vi sex utbytesstudenter året jag var där. Rockville hade bara fyra, varav en svensk, och Turkey Run hade tre.

alla

Jag (Sverige), Catherine (Schweiz), Kaisa (Tyskland), Sebastian (Tyskland), Fabricio (Brasilien) och Carlos (Spanien).

Förutom med Mandys vänner umgicks jag mest på Kasia och Catherine. Det var skönt att ha några att prata med som förstod hur man själv hade det. Att vara utbytesstudent är väldigt speciellt.

Förutom med Mandys vänner umgicks jag mest på Kasia och Catherine. Det var skönt att ha några att prata med som förstod hur man själv hade det. Att vara utbytesstudent är väldigt speciellt.

USA3_0022

Turkey Runs maskot var en liten gubbe, någon form av superhjälte antar jag. Han heter Rockville Rox och syns uppe till höger på den här bilden. Deras basketlag var riktigt bra och det hände att vi åkte dit för att kika. Men absolut inte heja.

brad

Turkey Runs maskot var en indian, syftandes på det reservat som tidigare legat där parken nu låg. Brad, som jag dejtade framåt vårkanten, gick där. Tyvärr fick jag aldrig se honom spela eftersom säsongen var över när vi träffades. Då spelade han golf. Hur kul är det att titta på?!

En av anledningarna till att vi var så många utbytesstudenter på Riverton var att Penny, EF:s samordnare för Parke County, bodde i Montezuma och ”hörde till” Riverton. Så hon var bra på att peppa familjerna i närheten att öppna sina hem för utländska ungdomar. Och jag tror också att ju fler familjer som såg hur givande det var för andra familjer att ha utbytesstudenter så blev de allt mer villiga att göra samma sak. Några gånger under året träffades alla utbytesstudenter i Parke county, tillsammans med våra familjer.

IMG_0002

Första gången bowlade vi tillsammans.

IMG_0003

Djupt koncentrerade.

Efter den första träffen erbjöd sig Rolles att ordna nästa träff som skulle vara kring Halloween. Vi gjorde då rätt typiska höstaktiviteter som att grilla över öppen eld, ”hay-ride” (alltså att en bonde kom och skjutsade runt oss på en hökärra, undrar varför jag inte ha några bilder på det?), och så vi gick spökstigen som jag och Mandy gjort uppe på garaget. Vi avslutade med att gå till den gamla kyrkogården bakom huset, både mysigt och lite otäckt.

USA2_0032

Kasia med sin värdsyster Faith och några av killarna i bakgrunden. Om jag inte minns helt fel kom alla dom tre från Tyskland.

USA2_0033

Mike och några av de andra papporna fixar elden.

USA2_0034

Fabricio, Mandy, Sebastian och jag grillar.

Fyra eller fem gånger träffades vi under året. Sista gången var ”examen” hemma hos Penny och vi fick diplom och en massa kramar. Det var sista gången jag träffade många av dem vilket kändes trist.

IMG

Idag är det bara Kasia jag har sporadisk kontakt med via Facebook.

IMG_0001

Jag får diplom av Penny och applåder av de andra.

Vill du läsa resten av inläggen om mitt high school-år rekommenderar jag att du börjar här:
High school del 1: Varför

4 reaktioner på ”High school del 17: De andra skolorna

  1. Ping: High school del 1: Varför | Hannas historia

  2. Ping: High school del 22: Track | Hannas historia

  3. Ping: High school del 23: Prom * 2 | Hannas historia

  4. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.