Första veckan (igen)

Nej, jag kommer inte att göra en veckosammanfattning av mitt sommarjobb på distrikt öster, som jag gjorde under praktiken. Både för att jag misstänker att jag varken kommer att ha tid eller ork, men även för att jag tänker att ni inte kommer att orka läsa det. Praktiken går ju i mångt och mycket ut på att utvecklas och reflektera över sin egen process, sommarjobb handlar om att försöka hålla jämna steg med de förväntningar som finns på en, trots att man inte jobbar som socialsekreterare utan blott som ”administratör”. Men vad det innebär, har jag blivit medveten om i veckan, är att jag gör samma saker som de andra, förutom att jag inte får fatta beslut. Jag får knappa in dem och skriva om dem, men inte officiellt står för det. Det måste mina chefer göra. Lite win-win för mig alltså.

Jag kände redan i måndags att jag var satt på dubbla stolar. Jag kände mig helt ny och grön, samtidigt som jag visste precis var allt var, hur allt fungerade och vilka alla var. En rätt udda känsla. Måndagen var dessutom gudskelov lugn, jag hade visserligen ett besök inbokat sedan tidigare, men personen i fråga dök inte upp. Sen på tisdagen bröt helvetet lös. Eller inte helvetet, det lät hårt. Men grejer hände. Grejer som gjorde att jag jobbade mig till nio timmars övertid på två dagar. Grejer som var rätt oväntade och drastiska. Varför just jag blev inblandad beror på att jag var den enda som träffat både tonåringen det handlade om och hens föräldrar. Jag var väl också den som hade möjlighet att stanna (inga barn att hämta på dagis) och tyckte helt ärligt att det var ganska spännande och väldigt lärorikt. En annan grej som jag insett i veckan som blev väldigt tydligt var att när jag kom hem sent, trött och hungrig, var jag fysisk och psykiskt helt slut. Men jag mådde bra, till skillnad mot hur jag mådde när jag kom hem från mitt tidigare jobb.

Torsdagen var lite lugnare. Jag jobbade visserligen med samma ärende, men mer kontrollerat. Och jag gick hem i tid. (Yeej!) Igår var också helt okej. Jag hade visserligen dagjouren sista timmarna och fick ta emot tre anmälningar och ett uppmärksammande under den tiden, den sista ca fem minuter innan jag skulle gå hem. Så jag gick inte riktigt hem när jag tänkt. Men återigen väldigt lärorikt och intressant. Men igår kväll var jag slut. På riktigt. Helt slut. Jag antar att tio timmars övertid (som det slutade på) tar på krafterna. Men det känns bra att veta att alla ”mina” struliga ungdomar är där dom ska vara och kommer att sköta sig i helgen. Alla andras tar jag inget ansvar för. Och än så länge är jag sjukt nöjd med mitt beslut att acceptera det här sommarjobbet.

Nuförtiden kräver min blogg att jag ska ha minst en bild till varje inlägg. Pga tokmycket jobb har jag inte kommit ihåg att fota nåt på jobbet, inte ens "mitt"nya kontor. Det får bli sen. Istället bjuder jag härmed på en bild på vår supergoda fredagsmiddag. VI använde presentkortet Anton fick till julklapp och köpte en "gourmetpåse" från Food. Den innehöll rostad Cherripotatis med gula morötter, mandlar och parmesan, hängmörad entrecoté med honeypecanglacé, parmachips och persiljeaioli med svart vitlök. Till efterrätt limepannacotta med färska jordgubbar och granatäppelsirap. Sjukt smaskigt!

Nuförtiden kräver min blogg att jag ska ha minst en bild till varje inlägg. Pga tokmycket jobb har jag inte kommit ihåg att fota nåt på jobbet, inte ens ”mitt”nya kontor. Det får bli sen. Istället bjuder jag härmed på en bild på vår supergoda fredagsmiddag. VI använde presentkortet Anton fick till julklapp och köpte en ”gourmetpåse” från Food. Den innehöll rostad Cherripotatis med gula morötter, mandlar och parmesan, hängmörad entrecoté med honeypecanglacé, parmachips och persiljeaioli med svart vitlök. Till efterrätt limepannacotta med färska jordgubbar och granatäppelsirap. Sjukt smaskigt!

Vad jag borde ha tagit en bild av var vårt fredagsfika. Den stund på veckan då alla på distriktet är som mest avslappnade och diskussionerna kan verkligen variera. Eller vad sägs om veckans tre mest minnesvärda samtalsämnen: gnussning, yoga-positionen örnen och myrpsykologer? Men nu fick jag lov att berätta det utan bild. Hoppas det gick bra ändå.

Annonser

2 reaktioner på ”Första veckan (igen)

  1. Ping: Sista veckan | Hannas historia

  2. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.