High school del 22: Track

När volleybollsäsongen och julen var överstökade behövde jag nåt nytt att pyssla med. Valen jag hade var då softball (typ baseball för tjejer) eller att vara med i friidrottslaget, Track team. Varför det heter så vet jag inte, alla grenar utförs ju inte på bana, men så är det iaf. I högstadiet på Björnåkersskolan i Burträsk hade jag vunnit kulstötningen för tjejer i min årskurs två år i rad, så jag tänkte att kulstötning kanske skulle bli min nya karriär? Det tyckte inte min coach som bestämde att jag skulle springa distans istället. Nu föll det sig så att coachen var samma som tränat A-laget i volleyboll och som jag hade en enorm respekt för. Och var en gnutta rädd för också. Så ut i spåret for jag.

Så kom det sig att jag, mellan februari och maj, sprang varenda dag efter skolan. Antingen på löparbanan eller ute i skogen. För många som åker till USA är vikten ett problem. All den goda maten gör att de går upp i vikt. Jag har aldrig varit i bättre form än när jag kom hem därifrån, trots att jag åt som en häst de här sista månaderna. Antar att min ämnesomsättning var extremt hög. Sen var väl träningarna väldigt varierande i hur seriösa dom var. Oftast var det inte speciellt lärarlett utan vi fick springa på bäst vi ville. Såhär skrev jag till exempel den 9/5: ”Efter träningen, som vi faktiskt sprang hela tiden…” Någon gång fick även jag och Catherine hålla i träningen eftersom vi var de enda seniors där.

Men nu handlade det ju inte bara om träningar utan även om tävlingar, så kallade ”meets”. De vanligaste var mot en eller två andra skolor. Då åkte vi skolbuss, alltid dessa fula, gula, obekväma skolbussar, till den andra skolan. De olika grenarna avverkades och sen for vi hem igen. Ibland vann vi, ibland förlorade vi. Jag var ingen stjärna men lyckades spöa nån nån gång och var sjukt nöjd över det. Dessutom fick jag ibland springa i stafetter, och eftersom vi hade en del riktigt duktiga löpare hände det att det gick riktigt bra för oss.

USA4_0008

En ”Invitational” var en större tävling med flera skolor inbjudna. Det här var den första jag var på, såhär skrev jag om den: ”I början låg jag mest på min filt, tänkte, lyssnade på min freestyle etc. Jag hade smörjt in mig på morgonen och trodde att det skulle räcka. Jag sprang 1 mile på 7.22.9 och spöade två tjejer, en ledde jag över hela tiden och en sprang jag om på sista raksträckan, det var coolt! 800 meter gick inte så bra, 3.24, näst sist. Efter det åt jag och försökte undvika att bli inblandad i otåliga vatten- och iskrig. Lyckades dock inte helt.”

USA4_0009

Naturligtvis brände jag både axlarna och benen efter den här dagen och hade rätt ont.

USA4_0010

Under den här perioden började jag umgås allt mer med Ellen. Hon sprang längre distanser än mig och hoppade längdhopp. I slutet var vi båda rätt less på track och bestämde oss för att trycka upp tröjor med texten ”I <3 track” på framsidan. På baksidan skulle det stå ”I’m a pathological liar.” Undrar varför aldrig det blev av?

USA4_0011

Hon var inte heller nån stjärna, men ofta gick det ändå hyfsat för henne. Kanske inte just här…

USA4_0012

Längst till höger är Luke, en av våra riktiga stjärnor. Han sprang och hoppade häck och vann typ allt, hela tiden. Så när det var hans tur att tävla samlades vi alltid allihopa och hejade. Denna älskade ”school spirit”, återigen.

Vill du läsa resten av inläggen om mitt high school-år rekommenderar jag att du börjar här:
High school del 1: Varför

4 reaktioner på ”High school del 22: Track

  1. Ping: High school del 1: Varför | Hannas historia

  2. Ping: High school del 23: Prom * 2 | Hannas historia

  3. Ping: Tillbaka till brottsplatsen | Hannas historia

  4. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.