Grillat till middag

Anton gillar inte fisk. Lax kan gå bra, under vissa förutsättningar. Det här är en sån och har blivit en riktig favorit hos oss båda. Och enkelt är det också!

Du behöver:
* Lax. Vi brukar köpa frysta filéer, men tina dom isåfall i kylskåp under dagen.
* Citroner. Till fyra filéer blir det lagom med en.
* Salt och (citron-)peppar.
* Aluminiumfolie.

Någon närmare beskrivning krävs knappast? På vår gasolgrill blir 17 minuter perfekt, men man kan ju alltid öppna efter typ en kvart och skära i en av filéerna och kolla. Vill man vara helt säker på att de inte bränner fast kan man smörja folien med lite olja innan man lägger dit laxen, men det orkar jag sällan göra.

DSC_2546 DSC_2548 DSC_2557 IMG_5755
Vi äter oftast potatissallad eller råstekt potatis till. Just den här gången var jag dock lite extra nyttig och åt bara grönsaker. Och så aioli såklart.

Annonser

En reaktion på ”Grillat till middag

  1. Ping: Bloggutmaning, dag 24 | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.