WW

Det var så här det började.

IMG_8346Och det var det verkligen! Emma skrev det så fint i sin blogg att jag härmed fräckt lånar/snor formuleringen hon skrev efter spelningen. ”Att Weeping Willows skulle leverera kändes definitivt inte ovisst. Däremot blev jag lite förvånad över att Magnus Carlsons uppenbarelse fick mig att falla som en fura. Det räcker inte med att mannen har Sveriges överlägset bästa röst, han har dessutom charm som bjöd halva publiken på fjärilar i magen.”

För precis så var det. Det undgick ingen att han var barnsligt glad över att så många letat sig till Scharinska villan bara för att lyssna på dem. Som han sa hade de inget nytt att bjuda på, men det brydde sig ingen i publiken om. Vi njöt. Och sjöng med. Starkaste minnet är när de drog igång ”Blue and alone”, typ världens deppigaste låt, och han inte kunde hålla sig ifrån att le när publiken nästan överröstade honom med sin allsång. Ett sånt där ögonblick som måste upplevas.

ww

Andra gången jag fick se detta fantastiska band var i maj förra året, på Nordanåteatern. Nu hade de släppt ett nytt album, men det är ju ändå de gamla låtarna jag älskar. Och deras julskiva måste ju vara den bästa som släppts på många år.

WW

(En liten parentes här. Ni ser väl hur mycket bättre min mobilkamera blev på de här tre åren?)

Häromhelgen var det dags igen. Klanen begav sig norrut den här gången, till Musikens makt, för att lyssna. Återigen njöt jag. Återigen försökte jag lista ut varför jag blir så himla glad av ett band som själva beskrivit sig som Sveriges sorgsnaste band. Det finns många förklaringar. Deras (speciellt Magnus) totala scennärvaro, hans tafatta danssteg under textfria passager och den enorma glädje som han och resten av bandet utstrålar från scenen. Det måste helt enkelt upplevas. Och det har jag gjort. Tre gånger nu! Jag har sån tur.

weeping

3 reaktioner på ”WW

  1. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

  2. Ping: Helg med många härligheter | Hannas historia

  3. Ping: Magnus och Första hjälpen | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.