När det ringer på dörren

Jag sitter hemma och pluggar. Har precis slagit igång diskmaskinen efter att ha ätit lunch. Egon sover i soffan. Allt är lugnt och stilla. Sen, plötsligt, bryts tystnaden av dörrklockan. Kan det vara ventilationskillen som var här häromdagen med filtret han skulle lämna? Öppnar dörren och där står en äldre herre och en äldre dam. Välklädda, med rock/kappa och hatt. Han bär en liten portfölj.

Herrn: Men så skönt att nån äntligen är hemma!
Jag: Jasså.
Herrn: Jo, många stängda dörrar idag.
Jag: Kan tänka mig det.
Damen ler lite försiktigt.
Herrn: Jo, vi är alltså här i bibliska ärenden.
Jag: Aha.
Herrn: Jo, du förstår att snart kommer inte världen längre att se ut som den gör nu…
Jag: Ni säger det ni. Jag undrar hur ni kan gå med på att representera en organisation som accepterar att familjer splittras för att medlemmarna inte tror på samma sak. Hur kan ni acceptera att föräldrar måste förskjuta sina barn för att de inte har samma livsåskådning som sina föräldrar? Hur kan ni tycka att det är okej att barnbarn inte får träffa sina morföräldrar eftersom deras mamma inte tror på Gud på samma sätt som ni? Hur kan ni gå runt och predika kärlek, hopp och tro när ni själva inte visar det mot era medmänniskor? Om det är eran värld så vill jag inte att den ska se ut som den gör nu.

Näe, okej. Jag sa inte det. Jag kom såklart på det efteråt. Istället sa jag: ”Jag är tillräckligt insatt för att inte vilja lyssna på er. Jag vet vad jag tror. Tack ändå.” Men nästa gång. Då ska jag minsann säga allt det där andra! Och lite till.

Den enda sanna vägen? Eller ett villospår? (Har ni förresten missar "Den enda sanna vägen" om sekter, se den! Superbra.)

Den enda sanna vägen? Eller ett villospår? (Har ni förresten missat ”Den enda sanna vägen” om sekter, se den! Superbra. Anna Lindman äger.)

En reaktion på ”När det ringer på dörren

  1. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.