Typ som AIK – nästan…

Som jag berättade här så var vi på ett äventyr när vi hälsade på Erika och Carl i Macclesfield. Okej, äventyr var kanske att ta i. Men vi for och såg hockey i Manchester. Manchester STORM. Ni hör ju så farliga de låter. Och de spelar faktiskt i Englands högsta liga. Kanske inte säger så mycket, men Erika var iaf väldigt fascinerad över at de var proffs och alltså heltidshockeyspelare. Och efter matchen var även jag fascinerad över det. Men för att vara rättvis så har jag inte så mycket att jämföra med, mer än AIK. Och det känns inte som en rättvis jämförelse. För att ha nåt att relatera till så kan jag berätta att de två topplagen som ställde upp i CHL i år fick spö av svenska lag med 10–1 respektive 9–2. Så att de inte spelar i samma liga är en underdrift. Manchester STORM (man måste säga så, det gjorde speakern hela tiden. Eller han skrek faktiskt mer) är dessutom inte ett av topplagen. Utan de var lite längre ner, inte riktigt i botten. Men i dom krokarna. Men trots detta så måste de ju ha en av de coolaste hashtaggarna? #StormComming (skrattande gubbe som tåras i ögonen)

P1020878

Men jag måste säga att introt var häftigt och stämningsfullt. Speakern skrek som sagt i micken och de hade gett alla i förstafemman coola smeknamn. Tyvärr var det lite svårt att höra, men vi uppfattade ”XX ”The Iceberg” XX” som också gjorde ett mål. Discokulorna i taket spred också lite glädje för ”vårt” lag.

P1020891

Logon var också lite cool. Och det här uttrycket. De gjorde verkligen det mesta av sitt lagnamn.

P1020895

I England har de behållt att sjunga nationalsången innan. Tyvärr kunde jag inte sjunga med. Kanske borde lära mig?

P1020900

Det fanns någon form av klack, den var dock rätt utspridd över arenan. Och de hade inte mindre än tre trumslagare. Lite i otakt och inte helt ense om vilka ramsor som skulle spelas/sjungas när. Men vi hejade och hängde med så gott vi kunde.

P1020932

De hade även ”Jack Lightning” som gick omkring och spred stämning. I slutet av perioderna blev han dock trött och satte sig någonstans på läktarna och vilade. Jobbigt att hålla igång en hel publik antar jag. :)

P1020908

Största supportrarna? (Som Eli konstaterade på FB höll iaf en av oss på ett vinnande lag. Ni ser väl Carls mössa bakom Erika?)

P1020913

Väldigt mycket kändes väldigt amerikaniserat. Ta bara en sån sak som att det såldes all möjlig mat och dryck på arenan. Värsta vi såg var nog en som gick förbi med en pommes-macka. Precis vad det låter. Och folk gick och köpte mat hela tiden, mitt i perioderna. Ingen ordning…

P1020919

Manchester STORM lyckades faktiskt göra fyra mål. Men vad hjälper det när Dundee Stars var mycket bättre i första perioden och gjorde totalt sex mål? Manchester STORM hämtade upp sig i andra och tredje, men det hjälpte tyvärr inte.

P1020923

De utnyttjar som sagt verkligen sitt namn till fullo.

P1020926

I andra pausen hade de nåt som hette ”chuck-a-puck” och gick ut på att folk betalade en pund för att kasta en puck in på isen. Den som kom närmast Jack Lightning fick pris, att träffa sin favoritspelare och få en tröja. Kanske nåt för AIK att ta efter?

P1020929

Tyvärr ledde det till att ismaskinen fick fullt upp att hinna spola isen och den hann inte riktigt frysa till innan tredje drog igång. Men men.

Det var en riktigt rolig upplevelse, men jag tror nog att vi behåller våra säsongskort hos AIK istället för att följa resten av Manchester STORMs säsong. Lite roligare att hålla på ett vinnande lag.

Det var en riktigt rolig upplevelse, men jag tror nog att vi behåller våra säsongskort hos AIK istället för att följa resten av Manchester STORMs säsong. Lite roligare att hålla på ett vinnande lag. Där spelarna känns som riktiga proffs.

4 reaktioner på ”Typ som AIK – nästan…

  1. Ping: Adventsbesök | Hannas historia

  2. Ping: Ännu en sammanfattning | Hannas historia

  3. Ping: Ännu en hockeysäsong | Hannas historia

  4. Ping: Som en riktig globetrotter | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.