Ännu en sammanfattning

När stora bloggerskor/bloggare blir intervjuade om hur deras blogg blev så stor så säger de alltid något i stil med att deras blogg var ”ganska liten ganska länge och sen smällde det liksom till”. Nu är inte jag ens i närheten, men när jag ser tillbaka på min blogg kommer jag ändå att säga att 2015 var året då den verkligen levde upp. Jag fick fler besökare och hittade liksom ett format som passade både mig och mina läsare vilket känns jättekul. Hur bloggens framtid ser ut vet jag inte, men innan jag börjar fundera på det känns det på sin plats med en sammanfattning över detta ack så populära år. 2014 sammanfattade jag på ett väldigt ambitiöst sätt. Visserligen publicerade jag inte i närheten av lika många inlägg under 2014 som under 2015, men jag tänkte ändå att jag skulle försöka mig på något liknande.

Januari
Jag inledde året med att berätta om förra årets slut, sammanfatta och skåda in i framtiden. Jag gick omkring i en värld av bomull och filosoferade om hur det skulle bli att jobba heltid dagtid. Jag påbörjade den praktik jag sett så mycket fram emot. Jag gick på bröllopsfest, jobbade ett av mina sista pass på Norran (någonsin!), tittade på sagodjur, en skidtävling, en massa is och besökte hufvudstaden. I mina projekt berättade jag om Yale, pre-school och resan till Egypten.

P1010426

Februari
Jag fotade sjukt duktiga snowboardister, gick på finkultur, filosoferade om religion och missbruk, såg kall bio och kallt bad, fortsatte berätta om min praktik och såg tillbaka på min balettkarriär (och fick därigenom ett mail av självaste Per Arthur. Det ni!). I high school-resan hade vi hunnit till själva skolan och mina volleyboll– och orkesterkarriärer.

DSC_0468

Mars
I mars var jag nostalgisk, lyssnade på musik, fick femton sekunder i rampljuset, hade en svartvit klanhelg, berättade om mitt förhållande till hockey, fotade sport och bakade kakor. Jag berättade om en skidresa som gav mig svindel, homecoming, halloween, höst och vinter samt om när jag återvände till Rosedale för första gången. Praktiken hade nått halvtid och jag fick både vara medhandläggare, delta på distriktsdag och se en solförmörkelse. Jag filosoferade också om det enkla ordet ”tack”.

Men, precis som jag skrev på Instagram, så är det inte alltid själva sporten som ger de bästa bilderna.

April
I april var det påsk. Jag grillade i pulkbacken och med två charmtroll, skrev om fem saker, hade en märklig upplevelse på teatern, gick skogsägarkurs, var nöjd och stolt, lärde mig simma, såg lill-kusinen spela fotboll, filosoferade om sjukdomar och om att ha en dejt med sig själv. Jag mindes också tillbaka till min andra utlandsresa, mitt andra återbesök till Rosedale, samt mitt tredje, när det nalkades bröllop. Jag berättade om förra sommarens besök på ”Låset i norr”, jul och nyår -98. Under praktiken skojade vi till det, jag insåg hur lite jag vet, jag gick på polisförhör och funderade på det här med tolk.

Vicke mitt i muren och aningens klämd mellan de andra.

Maj
Jag hade en av mina bästa valborgshelger någonsin. Jag fattade ett (ofattbart) stort beslut och fick många fina ord. Jag berättade om en av mina största hobbyer och vänskaperna som jag fann där. Jag fotade hopp och lek. Jag funderade på om jag var outbytbar. Jag promenerade och sprang. Praktiken började lida mot sitt slut men jag hann må dåligt, besöka en kurator, hålla i ett eget möte, träffa mina nya klasskamrater och gå vidareutbildning. Jag berättade också om min dag i Chicago, de andra skolorna, youth group, senior pictures och när vi firade jul på andra sidan jordklotet.

Efter ännu ett skidpass lyxade jag och Anton en fikapaus i de här stolarna. Då mådde vi gott, det vill jag lova.

Juni
I juni tog min praktik slut, och mitt sommarjobb påbörjades. Men däremellan hann vi med en vecka på ett regnigt (och stenigt) Kreta. Jag skrev min första (men inte sista) ”just nu”, balade, juntade, filmfrukostade, journalisttuggade och gatufotograferade. Och så firade vi midsommar i gropen. Jag berättade om julen till havs, tjejresan österut, basket och besöken hemifrån. Och så berättade jag om min andra favorit i lägenheten.

Blomsterflickor.

Juli
Denna sommarmånad försökte jag gå Kraft”leden”, gick på lagårdsbiopremiär, släktträff, fotboll, må bra-dag i Ullbergsträsk, en omtalad sommarfest och pizzabak i bagarstugan. Jag fotade med min nya kamera (!) och berättade om min nya favorit-app. Och så mindes jag en dramatisk resa, track och hur vackert det är i Abisko.

DSC_2775

Augusti
I augusti berättade jag om pappas häftiga sextioårspresent, ett rättsfall som engagerar mig, mer pizzabak i bagarstugan, hur jag blir när jag är sjuk och höstens första junta. Jag fotade syster yster, mindes hur det var att gå på prom två gånger, besöka tomten, firade Marockos nationaldag, åt rökt fisk, funderade på det här med sport och känslor, åkte på räkkryssning och mindes tidigare räkkryssningar. Mitt sommarjobb tog slut och jag summerade sommarens lista.

Och lite fåniga. :)

September
Jag skrev det här årets mest lästa inlägg, tittade på gamla godingar, hade min (sista?) första skolvecka, var på traktorträff, lämnade mitt bidrag till Fotosöndag, berättade om älgjakt, berättade mer om vad som faktiskt hände i våras, klarade av vandringsutmaningen, såg leriga människor och favvo-Magnus. Jag mindes min graduation och började dela med mig av resan till Vietnam. Och slutligen så berättade jag om något helt naturligt – för mig.

DSC_4519

Oktober
Denna höstmånad fotade jag stanfärgerna, svanarna, en soluppgång och en strand. Jag fick oväntat besök, bakade, promenerade och just-nuade. Jag mindes en hemsk upplevelse och tiden efter graduation. Jag undrade över hur du hittat hit. Och så avslutade jag Vietnamresan med vackra Ha Long Bay.

selfie

November
I november hade jag obalans i energierna, gjorde frukostshots, tittade på detaljer, gillade Kaffe, funderade över min nya identitet och var två gånger till Burträsk. Jag mindes hur det var att säga hejdå, första gången jag besökte syrran, filosoferade om att inte åldras som alla andra och delade med mig av min första krönika.

DSC_6093

December
Årets sista månad gjorde jag som förr i tin’, gick på julmarknader och hockey i England, mindes gamla luciafiranden och firade årets på ett väldigt avslappnat sätt. Jag avslutade mitt high school-år med en sammanfattning, delade med mig av min andra krönika och en jullista, fick julstämning genom musik, berättade om en annorlunda jul och firade åretstvå gånger! Jag använde alla mina sinnen. Sen tog året slut – på ett lite snopet vis.

DSC_6484

Och det var mitt 2015. Nu är det dags att se framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.