Varma flingor – typ

Jag antar att en direktöversättning av hot cereal skulle bli ”varma flingor”. Jag tycker dock inte att det riktigt beskriver vad det är. Så jag har gjort en egen översättning och kallar det helt enkelt nötgröt. Inspirationen kommer, som så många gånger förr, från en av mina favoritbloggar.

DSC_6256 DSC_6260

Nötgröt, cirka 15–18 portioner

5 dl havregryn
2,5 dl råris
2,5 dl quinoa
1,25 dl linfrö
1,25 dl vetegroddar
1,25 dl kokosflingor
0,5 dl sötmandlar
0,5 dl cashewnötter

Mixa allt. Antingen var för sig (brukar jag göra) eller tillsammans. Det ska bli som typ ett grynigt pulver.
DSC_6267 DSC_6275 DSC_6278

Sen kommer då tillagningen. Man ska tänka 1:3. Jag brukar koka upp 3 dl vatten och lite salt. Sen tillsätter jag 1 dl nötgrötspulver och låter det småkoka cirka 10 minuter. Klart! Som gröt, men med mer smak. Och mer näring.

DSC_6327

DSC_6233

Mitt favoritsätt att äta det är med hallon, apelsin, hackade mandlar och lite lönnsirap på. Annars brukar jag röra ner äppelmos i själva gröten och toppa med kanel och äppelklyftor. Eller så rör jag ner mammas ”bärkolijox” i den färdiga gröten och toppar med banan, eller nån annan frukt jag råkar ha hemma. Här finns många fler sätt att laga det, men än har jag inte testat de mer ”matiga” alternativen, att koka det med buljong och äta till tex grönsaker. Men jag misstänker att nu i vår, när jag kommer att plugga hemifrån en hel del, så kommer det att testas till lunch. Återkommer om det.

DSC_6379

Annonser

2 reaktioner på ”Varma flingor – typ

  1. Ping: Bloggutmaning, dag 24 | Hannas historia

  2. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.