Det viktiga i livet

Nånstans, minns inte var, läste jag att man ska se det viktiga i livet som bitar i en cirkel. Till exempel sömn, mat, motion, familj, vänner, jobb, skola, hobbies, kärlek etc. Hela cirkeln är hela livet, och även om tårbitarna vissa veckor eller månader kan vara olika stora i förhållande till varandra, så ska man försöka se till att man får en hyfsad balans däremellan. Någon vecka kanske jobb-biten är jättestor, och nästa vecka kanske vänner-biten får ta lite extra plats. Det viktiga är att ingen av tårbitarna helt får ta över hela tiden, då bör man se över sitt liv och sina prioriteringar. Och om en bit som man behöver för att må bra helt saknas, då får man styra upp det, helt enkelt. Och med det menar jag såklart bitarna som går att påverka. Ibland måste man göra sitt bästa att anpassa de andra bitarna efter saknade bitar.

Jag brukar försöka tänka på det här så ofta jag kan. I perioder kan såklart en bit totalt dominera, men det är viktigt att försöka jämna ut det. Senaste två månaderna har alla bitar fått stå tillbaka för en otäck och ovälkommen bit som helt tagit över. Sjukdomsbiten. Helt oinbjuden swischade den in, förstörde min nyårsafton för att sen stanna. Två magsjukor och tre förkylningar, på mindre än två månader. Men vem räknar?

Som jag berättat här är jag väldigt bra på att tycka synd om mig själv när jag är sjuk. Jag hatar att måsta missa saker. Att ligga i soffan (eller sängen, som vid min förra magsjuka, när jag inte ens orkade stiga upp) och inte göra nåt nyttigt eller vettigt. Det känns så onödigt! Den senaste förkylningen fick mig att missa både en lunchdejt, ett biobesök, akupunktur, yoga och en efterlängtad skidtävling. Jäkla elände!

Men, det här inlägget skulle ju inte handla om det utan om det fina i livet. Så för att återvända till mitt första resonemang. När vissa tårtbitar fått ta alldeles för lite plats brukar jag plocka fram minnen av när jag faktiskt hade en balans. Och där är bloggen en stor hjälp. Jag minns trevliga stunder med mina vänner, häftiga upplevelser med min familj, känslan av ett flow i min träning, kärlek och trevliga middagar. Och helt plötsligt känns den obalanserade cirkeln inte lika jobbig. För jag vet ju att jag kommer att kunna återfå en balans, bara jag tänker mig för och prioriterar. Och dessutom har jag fått in några bra tårtbitar, mellan allt elände på sistone. Bara häromhelgen hade jag till exempel en dag då jag fyllde på alla depåer med vänskap, kärlek och god mat.

DSC_6904

Dagen började med hotellfrukost med goda vänner. En av mina nyaste vänner fick också vara med. Tror faktiskt att Mirjam gör debut här på bloggen.

DSC_6912

”Va? Hur har du kunnat hålla mig utanför?” Bra fråga.

DSC_6903

Kärlek.

DSC_7205

Sen fick jag även njuta av den här godingen.

DSC_7208

Tänk ändå, så fantastiskt livet kan vara.

Hur ser din cirkel ut?

Annonser

2 reaktioner på ”Det viktiga i livet

  1. Ping: Bloggutmaning, dag 9 | Hannas historia

  2. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.