Caddie på VM – jag?

Som sagt så var det tillfälligheter som gjorde att jag hamnade på Discgolf-VM 2010 i Lemon Park i Indiana. Lite av bakgrunden finns här och här.

Jag har aldrig varit på något stort mästerskap, än mindre ett VM, och vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Men vad jag absolut inte hade förväntat mig var att det skulle vara så familjärt, trevligt och enkelt som det visade sig vara. Jag var inte heller medveten om vilken superstjärna jag associerades med. Att vi bara var tre svenskar på hela stället gjorde såklart att vi fick rätt mycket uppmärksamhet som det var. Men det visade sig dessutom att Jesper drog till sig allas blickar, hela tiden. Vart vi än gick ville folk prata med honom, ta kort och få autograf. Och jag gick bredvid och kände mig helt oförstående. Det var nästan en chock i början. Efter ett tag blev det mest roligt. I efterhand har jag jämfört det med att gå runt på ett hockey-VM med Foppa. Kanske inte proportionerlig jämförelse, men verkligen inte långt ifrån.

USA 026

Invigningsceremonin. Det var två svenskar och sex japaner som deltog. Lite fler engelsmän, några kanadensare men nästan bara amerikaner.

Indiana 086

Första dagen var jag caddie åt Jonas. Han spelar i Master och var en av de få som hade caddie i den klassen vilket också väckte uppmärksamhet, förutom det faktum att vi var svenskar.

USA 031

Banan var en blandning av skog och öppna fält. Väldigt välskött och vacker men jobbig, enligt de som spelade. Det var långa hål och fruktansvärt varmt. Enligt nån mätare med ”upplevd värme” hade vi över fyrtio grader. Det var jobbigt för mig som bar väskan och kunde gå in i skuggan, jag kan inte ens tänka mig hur det var för stackarna som skulle prestera.

Indiana 039

Andra dagen gick jag med Jesper. Han hade då spelat upp sig till ledargruppen och det följde en liten ”skock” med runt hela dagen. Det var den här dagen jag fick följande fråga av en av spelarna (som vunnit VM nåt år tidigare): ”Vilken sorts siffror använder ni i Sverige?” Vet fortfarande inte vad jag borde ha svarat på det, nu blev det nog bara ett tråkigt svar.

Indiana 081

Men även på den här nivån blev jag förvånad över hur snälla och trevliga alla är. Det är klart att de är konkurrenter, men däremellan skulle jag mer beskriva dem som kollegor.

Indiana 085

Stretching/vila/uppladdning inför eftermiddagens runda.

Indiana 096

Även om banan naturligtvis inte var lika fin som i Bergsbyn så var omgivningarna otroligt vackra.

Jeppe lyckades spela sig upp till semifinal, och när jag återvänt till Rosedale och sovit där två nätter med mellanliggande cook out (mer om det sen) så skjutsade familjen tillbaka mig till Chicago för att åka hem. På vägen stannade jag och Doug i Lemon Parke för att se semifinalen. Tyvärr tog det stopp där och Jesper hamnade till slut på femtonde plats.

Indiana 099

Jonas hade spelat klart och var caddie den här dagen. Tyvärr regnade det, men var väldigt varmt ändå. Ännu jobbigare att spela i det vädret.

Indiana 100

Stilstudie.

Sammanfattningsvis en väldigt annorlunda men rolig upplevelse och ännu ett bevis på att man ska ta vara på de oväntade chanser man får, man vet aldrig om de kommer tillbaka.

3 reaktioner på ”Caddie på VM – jag?

  1. Ping: Typiskt amerikanskt, med svenskt inslag | Hannas historia

  2. Ping: Som en riktig globetrotter | Hannas historia

  3. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.