Ett dygn i stillhet

Jag har ju berättat här om min nya passion. Den har lite försiktigt utökats. Jag har varit på en hel del yin-yoga pass och försöker köra själv några gånger i veckan, en halvtimme i taget. Därför var det ett stort steg att häromhelgen åka på en hel yogaretreat på Medlefors. Jag såg det på Facebook och anmälde mig på vinst och förlust. Fick ganska snabbt ett mail där det stod att det tyvärr var fullbokat, men att jag var uppsatt på reservlista. Därför hade jag avskrivit möjligheten, tills ungefär två veckor innan då jag fick ett mail om att en hoppat av och att den av oss på reservlistan som svarade snabbast fick platsen. Och det var minsann jag!

Lite nervös var jag innan. Både för att det kanske skulle bli jobbigt, långtråkigt, svårt, obegripligt etc etc. Men det var det inte. Det var intensivt, skönt, roligt, lärorikt och väldigt, väldigt jobbigt. Kanske inget jag skulle vilja göra varje vecka, eller ens månad. Men typ en gång per år tror jag absolut skulle vara välgörande. För många av oss.

IMG_0888

Det första jag gjorde när jag kom fram var att packa upp. Det såg allvarligt talat ut som att flera av oss skulle flytta dit. Men har jag fått uppmaning att ta med yoga-matta, två filtar, minst två kuddar varav gärna minst en större/hårdare och så får man låna klossar och bälte, ytterligare filt och kuddar ja… Då ser det ut såhär.

IMG_0896

Vi fick varsitt enkelrum. Mitt rumsnummer var väldigt lätt att komma ihåg. Ni som känner mig vet en anledning, men ni vet kanske inte att det oxå är numret på vår lägenhet?

IMG_0894

Utsikten från mitt fönster. Helt ok.

IMG_0898

Visste ni att det fanns en massa kulvertar på Medlefors? Det gjorde inte jag. Nu gör jag det.

IMG_0900

Retreaten började med välkomnande och instruktioner från instruktören, ”Ann-Cha”. Sen fick vi vegetarisk soppmiddag och raw-efterrätt med grönt te. Det skulle verkligen vara hälsosamt hela vägen.

IMG_0905

Moi pre-yoga.

IMG_0891

Första passet var YinYoga och alltså något jag är van och bekväm med. Dock har jag aldrig yogat i tre timmar i rad tidigare. Skönt och jobbigt och utmattande på samma gång.

IMG_0907

I förgrunden ser ni en ”meditations-pall”. Har varken sett eller använt en tidigare, efter den här helgen var jag nästan fundersam om att köpa en. Eller kanske be nån tillverka. Någon sugen?

IMG_0909

Moi post-yoga. Sjukt trött. Och lite frusen.

IMG_0912

Lördagen började med uppvaknings-yoga. I typ två timmar och sen en fantastiskt god frukost. Här var vegetarianismen frivillig. Jag fuskade. Det fanns ju lax. Och jättegod skinka.

IMG_0915

Resten av dagen ägnades åt alla möjliga sorters meditation och yoga. Totalt höll vi på i nästan tio timmar på ett dygn. Och det blev faktiskt aldrig långtråkigt, utan mer skönt. Avkopplande. Välgörande.

IMG_0920

Vi avslutade dygnet med att ta ett kort med en känsla. Och det här var hur man skulle var emot sig själv, mer än mot andra. Hur ofta behandlar du dig själv lättsamt?

Annonser

En reaktion på ”Ett dygn i stillhet

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.