Ännu en hockeysäsong

hockey1-4

HV71 (h), 3–2. Spöregn, sönderblåst match.
DIF (b), 1–2. Sushi i Storgrundet.
Luleå (b), 1-4. Middag på Larrys. Mirjam kom till världen.
Luleå (h), 3-2. Köpte signerad singel, fint tifo, bråk och stök, domarknock och magont. Skön seger.

hockey5-8

Örebro (h), 3–4. Konstig match, konstiga mål, lite publik.
Frölunda (b), 6–2. Bakade i bagarstuga, missade matchen. Kanske lika bra.
Karlskrona (h), 3–2. Första långkalsongmatchen. Gratismatch, en hel del ovana besökare.
Linköping (b), 2–3 e.str. Första matchen med Mirjam efter cafélunch, konstutställning och knappköp med Eli.

hockey 9-12

Rögle (b), 0–4. Årets första radiomatch. Hade en del hemma att göra och orkade inte ta oss iväg för att kolla.
Färjestad (h), 3–1. Bytte däck på fm. Familjedag på arenan, trotjänare avtackades, maskotrace.
Växjö (h), 3–4 e.f. Årets andra radiomatch. Jag var inte riktigt kry pga det här och Anton jobbade i DrygUme.
Brynäs (b), 2–3 e.f. Lämnade Egon i Storgrundet, fick middag och såg matchen.

hockey 13-16

Modo (h), 5–3. Såg Kristina från Duvemåla istället. David och hans pappa hade våra biljetter.
Rögle (h), 1–0. Fullmåne, Anton använde pannlampa för att se ”Hockeyleden”. Marschaller längs leden på vägen hem.
Malmö (b) 3–4. Fredagsmys med popcorn och vin i soffan. Slumrade till i tredje, men Antons skrik vid AIK:s 3–2-mål väckte både mig och Egon.
Malmö (h) 2–0. Movember. Halloween. X-et upp på Wall of fame. Fest hos Elin efter matchen.

hockey17-20

Örebro (h), 3–2 e.f. Byggstart, movember-lotteri, sista matchen med gamla mediekuben, första snön när vi gick hem.
Färjestad (b), 1–5. Terrordåd, tyst minut. Såg matchen hemma och åt ugnspannkaka i första pausen. Mycket störningar i utsändningen, #35 gjorde säsongens sjukaste räddning.
Växjö (b), 2–5. Skulle skynda mig hem från akupunkturen för att se matchen, men fastnade bakom tåget. Typiskt. Anton i Malå.
Karlskrona (h), 4–2. Skippade matchen för Context i Burträsks kyrka. Ny mediakub.

hockey 21-24

HV71 (b), 2–3. Packade i periodpauserna inför den nära förestående Englandsresan.
Brynäs (b), 2–3. Julmarknad i regnet, middag och öl på blå grisen.
Brynäs (h), 4–0. Fast vi såg Manchester Storm ta sig an Dundee Stars i Storbritanniens högstaliga istället. Förlust, 4–6.
Frölunda (b), 6–3. Började följa matchen på tv:n och direktrapporten, men när målen började trilla in stängde vi av och hjälptes åt att installera vår nya skrivare istället.

hockey 25-28

Djurgården (b), 2–1. Fotades på förmiddagen, såg matchen hos Jonas och Åsa, adventsfikade.
Linköping (h), 2–0. Nobeldagen. Blankis på Hockeyleden. Äntligen hemmamatch igen och jag fick se nya mediakuben. Antons kollega förlorade 200 meter hockey för att han föll – igen.
Örebro (b), 2–3. Brunch på fm, Glöggmingel i Hamn och 40-årsfest hos Jonas.
Djurgården (h), 5–2. Mellandagsmatch. Svinhalkigt. Magsjuka hos Sundboms. Bröderna Henry i första pausen.

hockey29-32

Frölunda (h), 2–3. Toppmöte. Mellandagsmatch. ”Grannarna” äntligen på plats. Värmde upp med JVM-seger över USA.
Färjestad (b), 2–3. Antons födelsedag. Såg matchen i byastugan i Holmfors.
Brynäs (h), 3–0. Trettondagen. -23. Försenad match pga flygproblem. Familjedag.
Modo (b), 0–3. Såg matchen i Storgrundet. Molly var oxå där eftersom Lillebror var på crazy-resa och Madde utomlands. Citat: ”Vad gör vaktgubbarna?” ”Du menar målvakterna?” ”Ja.” Fick kycklinggryta till middag.

hockey 33-36

Luleå (b), 5–2. Såg matchen på Larrys. Löste smittkoppsvaccinets gåta före matchen med hjälp av mamma. Tog en Mango Delight till efterrätt.
Växjö (h), 4–1. Missade matchen, såg revyn med Antons jobb istället. Men lite AIK blev det ändå.
Linköping (h) 2–5. Missade matchen pga kursintroduktion i Umeå. David hade min biljett men kunde inte gå pga kylan. Åt middag, Varma koppen, och såg halva matchen hemma.
Karlskrona (b) 4–3. Såg matchen på Taco bar och åt nachos. Själva i början, innan andra perioden hade det börjat ordna upp sig.

hockey37-40

Rögle (h), 4–1. Missade matchen pga sen lektion. Den här gången kunde David verkligen se matchen. Själv passade jag på att göra premiär i längdskidspåret och lyssnade på matchen på Ajfånen.
HV71 (b), 2–5. Skippade att se matchen och åkte skidor istället. Sen var det Arkiv X-premiär. Nostalgi!
Malmö (h), 1–2 e.f. Hyllade Jimmie (300 p) och Petterström (400 matcher) före matchen. Vi hade varit i Luleå på fm och bl.a köpt skridskor.
Växjö (b), 2–5. Firade Lillebrors födelsedag med middag och hockey på Larrys.

hockey41-44

Malmö (b), 0–3. Kände mig lite hängig och hängde nog inte riktigt med i matchen, som vi fick se hemma. Passade på att virka lite på filten istället.
Frölunda (h), 4–1. Seriefinal. Fullsatt. Sjukt häftig stämning. Bra match. Hade åkt Guldloppet på fm.
Linköping (b), 5–2. Låg hemma ynklig efter några dagars magsjuka. Följde direktrapporten i början, gav upp ganska fort och kollade bloopers på Youtube istället.
Luleå (h), 2–1. Hyfsat seg efter första skoldagen efter fyra dagars magsjuka. Men är det derby så är det! Ny läktare. Diskussion med ”chokladgrannarna” om att de inte ska sitta bredvid oss under slutspelet i år. Men två chokladbitar fick vi iaf. Kanske sista gången.

hockey45-48

Rögle (b), 1–4. Var chaufför till Anton men lyssnade på stora delar av matchen på radio. Rätt svårlyssnat med två skåningar som kommentatorer. Det tog en stund innan jag förstod att ”Kallof” (uttalas som Kalle) inte var något nyförvärv.
Modo (h), 5–0. Kände mig, för femtielfte gången den här vintern, krasslig med svullna bihålor och huvudvärk. Stannade därför hemma och följde matchen på direktrapporten. Fick dock se målen i pauserna på den andra matchen på Cmore.
Modo (b), 2–5. Ingen av oss var på hockeyhumör, dessutom hade vi inte matchen på tv. Så vi såg Antikrundan istället och jag gjorde nästan klar filten till Lovisa. Vilket var tur, för senare samma kväll så anlände hon. <3
Färjestad (h), 2–3 e str. Firade Davids födelsedag med middag på Larrys före matchen och tårta hos honom efter matchen. Då skajpade vi med Lovisa för första gången också. #27 hyllades för 400 SHL-matcher, Pesonen äntligen tillbaka, bråkig match.

hockey49-52

Karlskrona (b), 2–3 e.f. Åsas födelsedag, hon bjöd på tårta. Seriesegern säkrad!
Djurgården (h), 3–0. Backlunds premiär – han höll nollan! Köpte 50/50-lotter av #35. Ville ta en öl innan och blev nästan inte insläppta eftersom båda barerna var abonnerade, tur de tog sitt förnuft till fånga. Uppträdande av konståkningsklubben i pausen.
Örebro (b), 2–1. Såg inte matchen, dels hade vi inte matchen, dels kom jag hem från yoga-retreat på Medlefors mitt i. Och vi verkar inte ha missat så mycket. Firade seriesegern med att elda vårt fina AIK-ljus.
HV71 (h), 1–2. Firade seriesegern före match. Calof skrev på för ett år till. I övrigt inte så bra match med många missade chanser. Dock klev två nya junisar fram – kul!

hockey k1-k2

Kvartsfinal 1 (h), 6–1. Det är ändå nåt särskilt med slutspel. Stämningen, nerverna, pulsen… Snyggt tifo (bild lånad av pappa). Ojämn domarnivå (snällt sagt). Chokladen räckte precis.
Kvartsfinal 2 (b) 3–4 ef. Såg matchen på Baren En trappa upp i Hemavan tillsammans med väldigt många andra Skelleftebor och/eller -fans, bla #54:s föräldrar, en fd AIK:are och en fd chef. Inledde med att äta en god buffé med glass till efterrätt. Sjukt spännande match, men onödigt med förlängning. 

hockey k3-k4

Kvartsfinal 3 (h), 5–4 e.f. Inleddes med hyllningar av Burström och Svensson. Bättre stämning än sist, och mer folk. Vi bjöd på choklad den här gången och fick köpa mer i tredje pausen. Linda kom precis när introt skulle börja och berättade om en dialog hon hört mellan en mormor/farmor och barnbarnet. Mormor/farmor ville att barnbarnet skulle kissa innan matchen men barnet var tveksam: ”Jag vill ju inte missa elden!” Jag förstår hen. Introt är väldigt häftigt.
Kvartsfinal 4 (b), 0–1. Innan matchen hade vi lämnat igen takboxen till Brönstjärn och fått middag ”som tack för lånet”. Eller nåt. Såg den sen hemma. Matchen inleddes med en tyst minut för offren i Bryssel. Tyvärr var både ljud och bild dåliga och hackade, ett tag hade kommentatorerna smurfröster. Men efter lite sms:ande var det skönt att veta att det inte var vår tv det var fel på utan alla hade det likadant. I slutet var det jättespännande och jag var jättetrött, kunde knappt hålla mig vaken. Anton undrade därför om det är nån mekanism hos mig. Ju mer spännande det är, desto tröttare blir jag. Kanske det.

hockey S1-2

Semifinal 1 (h), 2–0. Trots att det var en sen kvällsmatch var det en av de första gångerna den här säsongen som det var sol på Hockeyleden när vi gick till matchen. Nu gick vi iofs lite tidigare eftersom vi hade bokat Hockeyplankor på Folkparken. Det var väldigt mycket folk på matchen, sjukt häftig stämning och ännu ett tifo. Jag fick min AIK-nyckelring av Eli. När vi kom hem såg vi slutet på den spännande matchen mellan Modo och Leksand som ledde till att Modo åkte ur SHL efter Leksands osannolika framgångssaga.
Semifinal 2 (b), 3–2 e.f. Vi var lite trötta och bakis efter födelsedagsfest i Umeå dagen innan, så vi såg matchen hemma i soffan. En bra match, även om det var onödigt att AIK att ta det till förlängning och sen loosa. Vi gjorde pizza i andra pausen och åt framför tv:n.

hockey s3-4

Semifinal 3 (h), 2–0. Regn när vi gick till matchen för andra gången den här säsongen. Den här gången hade vi inga paraplyn. Jag hade jobbat på dagen. Matchen var grinig och grisig och båda målen var riktiga målvaktstavlor. I slutet av tredje när hela publiken stod upp och hoppade skrev de följande på jumbotronen: ”Nu har Skellefteå Kraft Arena 5801 ståplatser.” Allmänt jubel. Det regnade när vi gick hem också.
Semifinal 4 (b), 2–1. Trötta och sluta efter en jobbig dag i Umeå. Unnade mig glass till kvällsfika. Jag somnade i soffan i andra perioden, AIK verkar ha somnat i tredje.

hockey S5-6

Semifinal 5 (h), 5–3. Fick stanna hemma pga tredje (!) magsjukan/-åkomman i år. Riktigt seg match de första två och jag och Eli hade gett upp via What’s App. Sen gjorde AIK en helt osannolik vändning i tredje och vann. Helt sjukt. Linda skickade hem resten av målchokladen till mig med Anton. Väldigt gulligt.
Semifinal 6 (b), 4–3 e.f. Behövde röra på mig efter en lång dag på buss och i skolbänk, så jag gick en promenad och missade första minutrarna. Lyssnade på radion istället. Det var sen inte bara vi som såg matchen i huset, vid varje AIK-mål lät det som att grannen ovanför dunkade något i golvet. 3–3-målet (19.59) var helt sjukt och förlängningen hemsk.

hockey S7

Semifinal 7 (h), 3–2 e.f. Riktigt aprilväder hela dagen, snö, sol och hagel om vartannat och ibland samtidigt. Direkt vi kom upp på arenan märktes spänningen och stämningen. Det var idag det gällde! Och andra och tredje kändes faktiskt bra, till 19.24… Sen hade jag faktiskt inte så mycket hopp kvar. Var rätt nöjd med säsongen… Och! Sen! Målet! Arenan exploderade och det kändes faktiskt nästan som ett SM-guld. Jag bjöd ”mannen bakom” på målchoklad och alla pratade med varandra på vägen hem.

hockey F1-2

Final 1 (h), 3–4. Hade köpt kostym till Anton, ätit lunch på Brygg CC och födelsedagstårta hos Lillebror och Madde före matchen. Superhäftigt tifo. Matchen var konstigt med flera märkliga (och uppenbart felaktiga, erkände dom själva sen) domarbeslut. Svensson skadad. Väldigt upprörd stämning på arenan.
Final 2 (b), 1–4. Såg matchen i Brönstjärn dit vi bjudit in oss själva. Bjöds på hemlagad pizza i andra pausen

hockey final3-4

Final 3 (h), 1–3. Snöblandat regn på vägen upp till matchen. Linda sjuk, Jack hade hennes plats. Han missade att matchen börjat eftersom det fanns så mycket att titta på. Trist början på matchen, sen fick jag förklara betydelsen av målchoklad för Jack. På väg tillbaka till min plats när tredje skulle börja höll jag på att bli rammad av Garvis. De är verkligen inte smidiga i de där kostymerna.
Final 4 (b), 3–2. Såg matchen på Larrys. Eftersom det var så tidig match fick vi maten i slutet av första perioden. Lite svårt att se och äta samtidigt. Jag åt deras nya club sandwich, supergod! Tyvärr trist avslutning på matchen, jag trodde verkligen de skulle fixa det.

final 5

Final 5 (h), 3–5. Kändes ganska uppgivet innan, men det var häftig stämning på arenan. Väldigt kallt också, jag frös hela nästan hela tiden. Tyvärr flera snabba mål av Frölunda och hopplös känsla. Målvaktsbyte som inte hjälpte. Blev lite spännande i tredje och vi stod halva den perioden och klappade – men nej. Fick se AIK ta emot silvermedaljer. Snopen känsla som alltid när en säsong tar slut.

Vill ni läsa fler tankar om hockey kan ni kika härhär och här.

Annonser

En reaktion på ”Ännu en hockeysäsong

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.