Bloggutmaning, dag 15

Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ner de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.

The Monster (feat. Rihanna) – Eminem: En av mina träning-/löparlåtar. Var med på en av bodypumplistorna för ett tag sen. Lagom peppig.

Blues Run the Game – Simon and Garfunkel: Det här är inte en av mina favoritlåtar med S&G, däremot älskar jag skivan den är med på. Väldigt avslappnat att lyssna på.

In the Getto – Dolly Parton: När jag lagar mat, inte vet vad jag vill lyssna på och är lite allmänt less på saker slår jag antingen på Dolly eller en Elvisskiva jag har, där faktiskt den här låten är med också. Blir alltid så peppad! Både glädje och allvar i en bra blandning, liksom.

Kissing in the Moonlight – The Boppers: Det är nåt särskilt med rockabilly-musik som jag gillar. När jag, Eli och Elin var i Dalarna för några somrar sen råkade det vara så att Top Cats och The Baseballs skulle uppträda på Dalhalla. Inte ville dom följa med, men inte tänkte jag missa det. Tyvärr har jag aldrig sett The Boppers live, men jag har lyssnat på dom ända sen Erika (tror jag det var) fick ett kassettand med dom för sisådär 100 år sedan.

Inte Boppers. Men nästan.

Inte Boppers. Men nästan.

Balladen om Liikavara-Frans – Gällivarevisor: När jag ser tillbaka i mina musiklistor kan jag tycka det är lite kul att visa låtar går att härleda till en speciell situation eller person. De här Gällivarevisorna är gamla skillingtryck från rallar-tiden och kom in i mitt liv eftersom M1:s mamma hade ett kasettband med dom. Vi lyssnade en del på dom, och jag kan tycka det är häftigt med sådana här visor som ger en inblick i en tid som flytt, och att varje visa är ett helt livsöde.

Slipping Through My Fingers – Mery Streep & Amanda Seyfried: Alltså jag älskar Mamma Mia. Jag såg den tre gånger på bio (varav en med singalong, superkul) och skivan påminner mig dessutom om många AW:ar från den hösten. Många minnen.

Som i en dröm – Boogart: När jag var femton och började vara på logdans tillsammans med Josse så var det Boogart som gällde. Många år senare var vi faktiskt på deras avskedsdans nere i Umeå, de slutade när jag var som mest engagerad i den världen. Gjorde för ett tag sen en stor rensning av min musik och tog bort massor av gamla danslåtar. Men Boogart kunde jag bara inte göra mig av med.

Cheek to Cheek – Sahara Hotnights: På den tiden när Sahara Hotnights slog igenom hade jag precis börjat jobba åt Norran och därför hände det några gånger att jag skrev om evenemang de uppträdde på (typ Norrans Popfest, hette den så?). Men sen har jag inte varit speciellt trogen lyssnare, inte förrän det här albumet kom. Det har gått varmt hemma hos mig.

The Quiz – Hello Saferide: Hello Saferide/Säkert! är ett av många musikfynd jag fått av Eli. Även hennes låtar är ju ofta en hel berättelse, något jag verkligen gillar. Eller har börjat gilla sen jag lärt mig att börja lyssna på texter.

Sweetest Devotion – Adele: Alltså. Sen konserten på Tele2 Arena (som jag måste berätta om någon gång) är jag helt förälskad i Adele. Underbarare människa tror jag är svårt att hitta.

Hello.

Hello.

En reaktion på ”Bloggutmaning, dag 15

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.