En mäktig röst

Tidigare under hösten pratade vi om att om Adele kom till Sverige skulle det ändå vara himla häftigt att se henne. När vi sen fick veta att hon skulle det vidtog spekulationerna om hur tusan vi skulle få tag i biljetter. Både jag och Elin registrerade oss på hennes fanclub för att försöka få tag i biljetteter den vägen. Jag satt i bussen på väg till Umeå och uppdaterade och uppdaterade och uppdaterade… Med misslyckat resultat. Det officiella biljettsläppet var 4 december, och Eli och Åsa hade egentligen något viktigare för sig, men Eli satt trots det framför datorn hemma i byn och jag och Elin satt vid varsin dator när biljetterna skulle släppas. Whats App-konversationen och köphetsen som följde är numera legendarisk, men resultatet blev att både jag och Elin lyckades köpa fyra biljetter var. Vi bestämde att det var enklast att göra så, och resonerade så att det nog inte skulle bli nåt problem att sälja. Vilket det inte blev.

Så peppen var stor. Som jag berättat här så har jag aldrig varit nåt jättestort fan, även om jag såklart gillar hennes låtar. Men främst gillar jag hennes attityd. Jag kan störa mig på folk som säger att ”hon är sååå äkta”. Det vet jag inte riktigt om, hon har precis lika mycket lösögonfransar, -naglar och -hår som alla andra. Men bortsett från det så gillar jag att hon inte verkar vara som andra storstjärnor. Hon säger ju att hon inte orkar banta, träna och bry sig om att vara smal, och svär på scenen och bryr sig liksom inte om att passa in. Och i den här vågen av Idol-skapade stjärnor så är det himla skönt med nån som skriver sina egna låtar och gör lite som hon själv vill. Och det var en himla häftig upplevelse att se henne, det var det verkligen.

Resten av Stockholmresan har jag berättat om här, men just den här delen av resan inleddes med en helt fantastisk tapas-middag och sangria.

P1030136

Två av dom biljetter vi hade över köptes av Elis och Åsas kompis Eva (till höger i bild) och hennes man Ola. Deras kompisar hade också biljetter och vi var därför ett gäng på sju som hade fullt sjå att först försöka komma på vad vi skulle äta och sen komma ihåg det när servitrisen kom.

IMG_2079

Fantastiskt gott, som alltid. Dock inte riktigt lika bra som Caliente. Det är fortfarande min favorit.

IMG_2082

Vi visste att det skulle vara mycket folk. Och vi hade fått mail som uppmanade oss att vara på plats i tid. Som de duktiga norrlänningar vi är gjorde vi alltså precis så, vi var i god tid.

IMG_2083

Visst fick vi stå i kö en liten stund för att komma oss igenom säkerhetskontrollen. Men inte så farligt länge, de var väldigt effektiva.

IMG_2096

Dock lydde inte alla och det här är såklart en oundviklig rubrik en sån här kväll. Konserten blev således nästan en timme försenad och vi suckade inte bara en gång över folks enfaldighet. Kom i tid eller stanna hemma!

IMG_2084

Vi valde att behålla Elins biljetter och sälja mina. Och det var inte förrän Elin skulle skriva ut biljetterna tidigare under veckan som vi insåg hur rätt vi valt. Hon hade tydligen lyckats köpa VIP-biljetter! Vi hade en egen fin ingång, restaurangen bakom ryggen (där de riktiga VIP:arna, alltså kändisarna, satt) och bättre tillgång till toa än vi haft om vi behållt mina icke-VIP-biljetter.

IMG_2094

Vi satt rakt fram. Visserligen långt bort, men vi hade sjukt bra sikt.

IMG_2101

Hello!

IMG_2114

Det märktes på Adele hur häftigt hon tyckte att det var. Enligt henne så var Tele 2 den största arenan hon spelat på dittills, och hon fick oss att göra vågen flera gånger. Väldigt mäktigt.

IMG_2134

.

P1030168

Min absoluta favoritlåt med Adele är ”Million Years Ago”. Den är både mäktig, vacker och sorgen. Men ändå blir jag som glad av den.

IMG_2138

Hon har låtar och en röst som gör sig väldigt bra på en stor arena. Häftigast var kanske när hon sjöng Skyfall och de körde en ljusshow som liksom förstärkte Bond-känslan.

IMG_2148

Före en av låtarna (minns inte vilken) uppmanade hon oss att tända lampan i mobilerna, och jag hann tänka ”men så onödigt att de samtidigt tände lamporna i arenan” tills jag insåg att 31 000 mobiler lyser upp en arena helt på egen hand.

IMG_2173

Efter jubel och extranummer tog det typ två minuter innan en massa folk kom och återställde arenan till en helt vanlig arena. Märkligt hur fort magin kan försvinna. Men i oss fanns den kvar, och jag lyssnade på Adele i flera veckor efteråt. Nu var det länge sen, men jag blir sugen när jag går igenom alla de här bilderna.

IMG_2176

Goodbye!

3 reaktioner på ”En mäktig röst

  1. Ping: Ett efterlängtat besök | Hannas historia

  2. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

  3. Ping: Uppfyllda förhoppningar | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.