Tankar inför bröllopet

I skrivandets stund är det fem dagar kvar. Fem dagar att vara nervös på, stressat få saker gjorda, gruva sig och längta.

Förra veckan var det någon som frågade om jag börjat få kalla fötter. ”Kalla fötter”, svarade jag, ”när skulle jag ha hunnit tänka på sånt”? Och lite så känns det. Självklart har jag tänkt på hur det kommer bli när vi är gifta, när vi har samma namn och när ringen sitter på mitt finger. Men allt det har som drunknat lite i bordsplacering, alkoholinköp, fellevererade färgpatroner, ryggras (såklart!) och funderingar om hur bordsdekorationerna ska se ut.

Idag spöregnar det utanför fönstret, SMHI varnar för översvämning, och tyvärr verkar det bli nåt liknande på lördag. Förra lördagen var det Guldrundan och jag uttryckte hur otroligt trist det skulle vara om vi fick samma väder, med kalla vindar och ihållande regn. Men idag, med fem dagar kvar, känns det inte så farligt. Nu har jag styrt och ställt, bestämt och svarat på frågor i flera veckor. Men vädret spelar ingen roll. Jag kan inte göra nåt åt det. Vi kommer bli gifta ändå. Jag som avskyr regn, känner att det inte spelar nån roll. Jag?! Visst, det kommer bli lite trist att ha brudskålen inomhus. Visst, det kommer vara trist att fotograferas ute i regnet, även om jag är säker på att Ola kommer ta jättefina bilder ändå. Men egentligen spelar det ingen roll. Och det känns skönt att känna så. Fem dagar kvar. Snart kommer det vara över. Och då kommer jag förhoppningsvis se tillbaka på tiden innan med glädje. Och inte bara minnas stressen och smärtan i ryggen.


Det här skrev jag alltså på måndagen, med fem dagar kvar till dagen D. Eller Dagen B, kanske. Och mina prognoser gick delvis i uppfyllelse. Det blev ingen översvämning, dock storm. Så pass att Matfesten höll på att blåsa bort och vår brudskål definitivt gjorde det. Men mer om det sen. Såhär gick alltså tankarna fem dagar innan. Helgen innan hade Antons jobb lägligt nog bokat in en resa till Prag, så jag och fluffisen hängde hemma tillsammans och tog det lugnt. Jag försökte kurera min rygg och inte stressa upp mig över de förrymda patronerna. Och det var faktiskt riktigt skönt. Att få lite lugn tid innan allt brakade lös.

img_4370

3 reaktioner på ”Tankar inför bröllopet

  1. Ping: Morgonfix och avspärrning | Hannas historia

  2. Ping: Ett riktigt bakslag | Hannas historia

  3. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.