Our house! aka Äntligen!

Den 16 oktober 2014 var jag och Anton på vår första husvisning, på Degerön utanför Örviken. 10 dagar senare, den 26 oktober, var vi på två ”privata” visningar i Gummark. Snacket att vi letade hus hade börjat gå i släkten och min farbror och faster som bor i Gummark visste av två hus där som skulle bli till salu framöver. Eftersom Gummark och grannbyn Hemvattnet var två av byarna vi kunde tänka oss att flytta till så ville vi såklart gärna kika. Det första huset var mitt i en stor renovering och vi blev inte så imponerade över planlösning eller faktumet att farmor bodde i ett mindre hus på gården, och det lät inte som att hon var så jättepigg på att flytta på sig.

11126787

Det andra huset, däremot. Vi kände båda två direkt att vi skulle kunna tänka oss bo där. Och vid första anblick uppfyllde det våra krav också. Hus med själ (jag) som inte var fallfärdigt (Anton). Gärna tvåvånings (jag) med ett rejält garage/verkstad (Anton). Inte för nära en väg eller andra hus och gärna i en by inte alltför långt utanför stan (check, check och check). Kruxet, visade det sig, var att ägarna hade väldigt specifika önskningar för sitt nya hus också. De ville ha ett mindre hus med mer mark, så de skulle ha plats för sina travhästar. Nu har de haft hagar inne på gården vilket inte var helt tillfredsställande för varken hästar eller ägare. Redan på måndagen ringde jag mäklaren som var ansvarig för huset då (huset är nu inne på sin tredje mäklare), sa att vi var väldigt intresserade och la ett bud ifall ägarna kom på att de ville sälja. Sen hände inte så mycket på den här fronten.

11126786På husletarfronten hände dock massor. Vi gick på visningar, och visningar, och visningar. I Gamla Falmark, Gummark, Yttervik, Långviken, Yttervik, Gärdsmark, Orrbäcken, Skråmträsk, Bodan, Bureå, Gärdsmark, Södra Bergsbyn, Bureå, Bureå, Gärdsmark, Gummarksheden, Valliden, Yttervik, Falmarksforsen, Södra Bergsbyn, Gummark, Nyhamn, Svanström och till slut Hemvattnet. Igen. Totalt 27 visningar, varav två i samma hus. Vårt hus. För även den här gången kände vi att det kändes rätt. Vi ville fortfarande bo där. Och eftersom vi inte känt så för något av de andra husen så hade vi ju som inget val. Vi var två som bjöd. Dom andra gav sig först. Vi vann!

Visserligen flyttar vi inte förrän i maj. Och det är mycket vi vill fixa och göra på det. Men ändå. Här har ni det: VÅRT HUS!

11126785

Alla tillsammans nu: Our house!

5 reaktioner på ”Our house! aka Äntligen!

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

  2. Ping: Uppfyllda förhoppningar | Hannas historia

  3. Ping: Dagens tillstånd | Hannas historia

  4. Ping: Mycket att tänka på | Hannas historia

  5. Ping: Den sista halva dagen | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.