Foto-Ola och brandtrappan

En av de saker jag var absolut säker på var att jag ville att fantastiska Ola Westerberg skulle fota vårt bröllop. Gå in på hans hemsida och kolla så förstår ni varför. Redan i november messade jag honom och frågade om han eventuellt hade nåt för sig den 27 augusti. Vilket han inte hade. Han fotar ju bröllop mest varje helg hela sommaren, så det kändes väldigt bra att hinna boka upp honom just den dagen. Jag läste nånstans att det man ska lägga pengar på när man gifter sig är de få saker man har kvar, dvs ringen och fotograferingen. Och det ligger väl nåt i det. Sen finns det såklart fotografer som är dyrare, men å andra sidan så får man kanske det man betalar för?

Vi är iaf sjukt nöjda. Drygt 300 bilder fick vi, vi valde att betala lite extra för att få alla digitalt. Sjukt värt. Vi valde också ett av hans mellanpaket, vilket innebar porträttfoto före vigseln, samt fotografering under och efter vigseln. Dessutom fotade han oss tillsammans med våra familjer utanför kyrkan.

På grund av storm och inledande regn började vi fota inne på museet. Jag misstänker att Ola varit med om liknande scenarior tidigare, han ledde oss direkt till det perfekta stället, trappan upp mot utställningarna. Där tog vi bilder tillsammans och var för sig. Eftersom jag som sagt fotade som en galning hela dagen, finns det några ”bakom kulisserna”- bilder på Anton från det här.

foto1

Som här till exempel. Jag satt och väntade när Anton fotades framför fönstret. Stilig man jag har, eller hur?

foto2

Mer porträttbilder. Så fint med naturligt ljus från fönstret.

foto3

Som assistent fick först David agera. Att hålla en reflexskärm är en viktig uppgift en sån här dag.

hanna_anton_brollop_099

Och då kan det hända att man fastnar själv på bild också. Foto: Ola Westerberg

img_4561

Eftersom ingen fotade mig just då fick jag alltså ta en selfie. (Ego? Jag? Nej nej.)

foto-2016-08-27-15-00-01

Sen gick vi ut och David blev avbytt i assistentrollen. Eli kom ut och hängde med oss i stormen, precis som en riktig wingwoman gör. <3 Här har vi sökt skydd under taket på Nordanå, i väntan på sista fototillfället. Foto: Eli

foto4

Gudskelov hade det slutat regna, men ni ser ju på min klänning hur mycket det blåste. Jag hade inte krinolin, det är helt enkelt vinden som fångat den. Bilden till vänster har Eli tagit, den till höger är resultatet. Och bilden vi valde att skicka in till Norran, om än lite beskuren pga formatet. Men visst är det fint när vi speglas i vattenpölen sådär?

Sen trodde jag att vi var klara. Det kändes så, med tanke på att jag höll på att frysa ihjäl. Men Ola var inte riktigt nöjd. Han hade spanat in brandstegen på baksidan av gympahallen (som numera är nån form av teknikhus) och ville absolut att vi skulle klättra upp där. I blåsten. Med högklackat. Jag förklarade att det inte skulle hända, men han utlovade episka bilder och vi gick med på det. Och det är jag glad att vi gjorde. Jag bara älskar den här bilden. Det är faktiskt den enda vi har framkallat en förstoring av. Än. Han la också ut den på sin Instagram under kvällen, så jag antar att han var lika nöjd med den som vi blev.

hanna_anton_brollop_033

Ja, jag förstår att ni vill se fler av Olas bilder. Lugn, bara lugn. Fler kommer…

En reaktion på ”Foto-Ola och brandtrappan

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.