Ingen vild fest men trevligt ändå

Dan före nyårsafton pratade jag med en relativt ung kollega om våra planer för nyårsaftonen. Jag sa nåt i stil med att ”det inte blir nån stor fest, sånt sysslar vi inte riktigt med längre” och hon replikerade ”näe, samma här. Tror vi skulle bli 25 eller sådär”. Alltså har vi rätt olika uppfattning om vad ”en stor fest” är.

Som vanligt var det ingen riktig rusning i gänget om att ordna nåt på nyårs, det är sällan det. Så det blev faktiskt bara klart nån dag innan vad vi skulle göra. Vi drog några stycken till Elins föräldrars hus i Nyheden för att äta tacobuffé och se JVM-hockey. Definitivt lagom soft. Speciellt med tanke på att Anton lyckades dra på sig en förkylning och var hemma från jobbet några dagar innan.

dsc_8994

Elin och hennes syster hade åkt förbi Ica Maxi på vägen och hittade nyårsdekorationer till halva priset och hade dukat såhär fint för oss.

dsc_8995

Mycket guld och glitter.

dsc_8990

Middagen blev lite av ett knytkalas, Eli bjöd på en fantastiskt god förrätt med bland annat päron i.

dsc_8991

Systrarna Ala hade ordnat de flesta tillbehören, vi bidrog med köttfärs. Fick ju 20 kg strax före jul…

dsc_8987

Tydligen står det på förpackningen att det är såhär man ska värma tacoskal i ugnen. Och det hade väl funkat bra om inte Elin tippat det lilla tornet när hon skulle ta ut dom. Gudskelov gick bara ett sönder.

img_6298

Nästan hälften av gästerna på plats.

img_6300

Efter efterrätten (saffranskladdkaka) och hockeyn och tolvslaget spelade vi Bezzerwizzer – ett spel som visade sig vara riktigt kul. Kanske speciellt eftersom jag och Anton vann båda omgångarna. ;)

img_6301

Förra året var första gången jag verkligen såg Skansensändningen på riktigt, i år såg vi bara sista minutrarna som vanligt. Lite synd, en av mina favoriter var ju med.

img_6302

Vi funderar om Pernilla August kanske slog rekord i att läsa lååååångsamt och dramaaaaatiskt… Och ändå var hon klar i god tid innan tolvslaget.

img_6325

Efter tolvslaget gick vi ut och tände tomtebloss. Inga raketer för oss.

img_6333

Däremot fick vi se Elins grannar skjuta raketer, något de inte var jättebra på. Vi kan säga såhär: De var ungefär lika bra på att skjuta iväg raketerna som jag var på att fota dom.

img_6316

Jag älskar den här bilden. Inte bara för att det ser ut som att Eli eldat upp Marias ansikte, mest för Elins beundrande blick på det utbrunna tomteblosset. Det ser nästan ut som att hon tillber det.

img_6330

Vi beundrade även Elins föräldrars ”djävulsstjärna”.

img_6305

Traditionell nyårsbild. Femte året vi är ihop, fjärde nyåret vi firat tillsammans.

img_6309

We-fie med alla gäster förutom Sofia och Samuel som stannade inne med hunden.

Dagen därpå var det här det första jag såg när jag öppnade mitt twitterflöde. Vi får väl se vem av dem som får rätt. Återkommer om ett år med svaret.

img_6340

Annonser

En reaktion på ”Ingen vild fest men trevligt ändå

  1. Ping: Det mest händelserika året nånsin | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.