”Jag ska bara”

Som alla andra som köper hus så har vi såklart storslagna planer. Vi ska göra så mycket. Men vi har hela tiden varit medvetna om att det kommer att få ta tid eftersom tid och pengar fort blir bristvaror när man drömmer sig bort. Men några grejer visste jag att jag verkligen ville göra under sommaren. Den här grillplatsen blev det första stora projektet jag tog mig an. Jag tänkte ”men jag ska ju bara… det kommer vara klart snabbt”. Trodde jag ja! Det här blev en nyttig lärpenning, nämligen att allt tar mycket mer tid än man tror. Iaf om man vill göra det ordentligt.

Jag är väldigt tacksam för att de gamla ägarna köpt en sån här, då slapp ju vi! Dock hade jag kanske önskat att de tagit lite bättre hand om den… Nu var ryggstöden murkna och höll nästan på att släppa. Många av brädorna hade också börjat vika sig och släppa.

Men när vi precis fått huset, innan vi börjat flytta möbler, var det här det enda stället där vi kunde sitta och äta hyfsat civiliserat och det kommer därför ha en speciell plats i mitt hjärta.

Steg 1 stod Anton för, nämligen att skruva in skruvar som höll på att krypa iväg, och sätta in nya på ställen där det behövdes. Sen slipade jag bort gammal färg. Vilket såklart tog så sjukt mycket mer tid än vad jag trott.

Sen började jag, optimiskt nog, att måla utomhus.

Sommaren har ju inte precis bjudit på många långa tidsperioder av uppehåll. Himla smidigt att ha ett stort garage då.

Själva grillen fick stå kvar ute och målades i perioder av uppehåll. Den lilla blomkrukan fick flyttas in och målas. Sen fick jag vad som tydligen är känt som ”tantblommor” av mamma. Men hur himla fint blev det inte?! Dom här växte sig stora och tog liksom över hela krukan innan sommaren var över.

Innan midsommar var hela projektet klart med tre lager ny fin grå färg och den invigdes ordentligt.

Som ni såg så fanns det en anordning för att grilla, och tanken var att jag skulle försöka rädda det sönderrostade gallret. Men de tankarna slopades snabbt och istället köpte vi vad jag skulle vilja kategorisera ett av sommarens bästa köp. En muurika! Nu har vi inte alls använt den så mycket som jag kanske egentligen skulle ha velat.

Men några luncher har det blivit i sommar.

Det här utan konkurens den godaste.

Amerikanska pannkakor, jordgubbar från eget land och lönnsirap. Sjukt gott!

Annonser

4 reaktioner på ””Jag ska bara”

  1. Ping: Kul att se skillnad | Hannas historia

  2. Ping: 32 svar | Hannas historia

  3. Ping: Dagen efter och dagen före | Hannas historia

  4. Ping: Lite mer arbetsro | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.