Temamiddag utan tema

Jag har ju berättat tidigare om våra temamiddagar när vi ätit marockanskt och ungerskt och åttiotal. Bland annat. Den här gången ville vi ha middag för att planera en kommande Stockholmshelg och hade lite problem att hitta en dag som passade. När vi väl hittat en dag så visade det sig att det inte fanns nåt bra tema på den dagen. Ingen nationaldag, inget namnsdag vi kunde göra nåt kul av, ingenting. Så då bestämde vi att vi skulle köra tapas-stuk helt utan övrigt tema.

Vi höll till hos Åsa och Mirjam var såklart med. Och såg väldigt pilemarisk ut.

Mitt ena bidrag var sallad med vattenmelon, fetaost, pinjenötter och mynta.

Eli, Åsa och Elin i full förberedelsefas.

Mirjam väntar.

Ugnsbakade paprikor med svamprisotto.

För att göra det hela lite extra festligt doppades glasen i socker.

Till vänster wb-pajer, till höger rullar med kantareller och älgfärs och på tallrikarna blomkålssoppa. Ni förstår väl att en vanlig tisdag blev väldigt speciell? Supergott blev det.

Men det räckte såklart inte med huvudrättstapas, ingen klanmiddag utan efterrätter. Jag bjöd på småpajer med äpple/marspian och blåbär/smultron.

Eli hade gjort väldigt vackra mini-cheescakes.

Och Åsa bjöd på jordgubbssalsa med choklad. I bakgrunden ser ni Åsas söta tekanna.

Dekorationerna.

Var var hyfsat mätta efter allt det här.

Alla lät sig väl smaka.

Stockholmshelgen då? Jo, den blev planerad och bokad till slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s