Superettan nästa?

Jag har ju sett kusin Vickes lag tidigare (här) och (här). I fjol lyckades jag missa varenda match, men förra helgen spelade de i Umeå och jag hade endel grejer på Ikea-handlingslistan. Två flugor i en smäll. Det gjorde ju inte heller saken sämre att det var en riktig toppmatch, Umeå låg inför matchen på andra plats i serien (kvalplats!) en poäng över Akropolis. Tyvärr hade vi inte jättetur med vädret. På vägen ner till DrygUme fick jag faktiskt lov att köra 70 på 110-väg eftersom vindrutetorkarna inte orkade hålla undan vattnet. Kul. Verkligen. Första halvlek var det uppehåll, och därför är i princip alla bilder därifrån. Vi satt under tak, men jag ville ändå inte riskera att få in för mycket vatten i kameran.

Akropolis började bäst och hade det inte varit för att Umeås målvakt var jätteduktig så hade de tagit ledningen. Nu lyckades Umeå göra det.

Som ni kommer att se så är bilderna mest av Vicke. Såklart!

Men de här nickbilderna är jag riktigt nöjd med.

Han flyger ju! Typ. :D

Han har startat ofta och är inblandad i fasta situationer (hörnor, frisparkar, inkast.)

Den här matchen spelade han back.

Trots det gjorde han ett riktigt snyggt inlägg i början av första som nästan ledde till mål. Inte hans fel att det inte blev så.

Hörna.

Vi fick också se ett riktigt ”hockeybråk”. Vi vet inte vad det berodde på, det hann vi inte se. Men två gula kort blev resultatet.

Skyddar målvakten.

MÅÅÅL!

I nickduell.

Vem vann? Ingen aning. Men efter en väldigt spännande andra halvlek som aldrig ville ta slut så vann Akropolis matchen med 2–3.

Jag jublade. Mamma jublade. David jublade. Och fyra killar till (någon form av groupies) jublade. Och laget firade.

Sen fick vi en kram- och pratstund med hjälten. Kanske inte matchhjälte, men vår hjälte. Och helt omedvetet hade både mamma och David matchat med rätt färger.

Dom har två matcher till här uppe i norr, tanken är definitivt att se dom. Och hur häftigt vore det inte att ha en kusin i Superettan? Så heja heja Akropolis!

En reaktion på ”Superettan nästa?

  1. Ping: Lite mer arbetsro | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.