#kammare123

Jag har ju berättat många, många, många, många, många gånger i bloggen om Bonnstan och den fantastiskt fina kammaren som är i min familjs ägo. Jag är också med i en Facebookgrupp som handlar om Bonnstan och allt som händer där och i somras uppmanades medlemmarna att visa bilder inifrån sina kamrar. Det var så många fina och mysiga bilder att jag kände att jag också ville dela med mig. Så inför en av sommarens marknader for jag dit lite tidigare, tog med storkameran och fotade. Både för min skull, för att ha kvar, och för att visa. Här är resultatet.

Sängen. Den omtalade, den som alla som kommer på besök frågar om. Den är tydligen original från när kammaren byggdes, men tyvärr är den förkortad vilket gör att den bara är 140 cm lång. Inte tillräckligt för någon att kunna sova bekvämt.

Finaste mönstret.

Jag är inte jätteförtjust i gasspisar, men har fått lov att lära mig använda den här.

Den andra stora, fast inredningsdetaljen är ju själva anledningen till att det är så sjukt mysigt att sova i kammaren, och vara där när det är lite hurvigt ute. Besiktad varje år (tror jag) och en gång ommålad av mig och syster efter en särdeles vild fest i kammaren för många, många år sen.

”Ring så kommer vi” :D

Möblerna är i princip kvar sedan moster Gunnas tid, och många av dekorationerna. Men mamma har uppdaterat en del också. Den lilla Morris-bilden till exempel.

Kyrkhelg-affischen var det faktiskt Anton som hittade på en loppis och tipsade mamma om. Passar ju alldeles ypperligt.

Det minst använda hörnet av kammaren innehåller också mest pynt.

Tror knappast den här saften är så god längre. Men flaskan är så söt och som ni ser om ni tittar noga så kommer den från Gummark. Många cirklar slutna där.

Dofter är ju ofta väldigt starkt kopplade till minnen. När jag känner lukten av Ettan-snus så tänker jag alltid på moster Gunnas man Valdemar som dog när jag var liten och som av någon anledning alltid ville att vi skulle lukta på hans snusdosa. Bara när jag skriver det här kan jag känna den där lukten.

Finaste föräldrarna, finaste bilen och finaste kammaren.

 

En reaktion på ”#kammare123

  1. Ping: Lite mer arbetsro | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.