Mer trädgårdsarbete

Alla som känner mig vet att jag är helt ointresserad av blommor och sånt tjafs. Men med huset ingick lite grönytor och alltså hade jag inte längre nåt väl än att börja bry mig. Och även om vi har väldigt lite att ta hand om jämfört med många andra så måste jag säga en sak. Det här med trädårdsjobb tar aldrig slut!

Sen får jag väl iofs skylla mig lite själv eftersom jag hela sommaren har sagt att jag ville ha ett äppelträd. Och det visar sig att sådana inte planterar sig själva. Tänka sig det.

Hela tiden när Anton (helt frivilligt. Helt och hållet frivilligt) grävde gropen så nynnade jag på En fri man av Euskefeurat. Ni vet ”gubben han grävde sig ned i sin grop o gumman hon stod däroppe…”

Men som om det inte räckte med det. Vi hade ju fyra pallkragar med jordgubbsplantor som mest visade sig vara mest smultron. Dessutom visade det sig att många av plantorna inte gav så mycket och mamma erbjöd sig därför att byta ut några av plantorna. Men när hon började gräva i lådorna visade det sig att 1) pallkragarna var fulla av myror och 2) brädorna var alldeles murkna. Så därför, som med så mycket annat i vår trädgård, fick vi börja om helt från början.

Gräv ur, kör bort, markduk, nya pallkragar, jord, vatten, gödsel, plantor.

En och en halv vecka senare hade ungefär hälften av plantorna dött. Så hjälte-mamma kom och satte nya. Nästa år kanske vi inte får så många jordgubbar, men om två år, då jäklar!

2 reaktioner på ”Mer trädgårdsarbete

  1. Ping: Lite mer arbetsro | Hannas historia

  2. Ping: Från grop till gräsmatta | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.