Att hitta julstämning utan snö

Jag berättade ju här att vi planerade en Stockholmshelg. Som vanligt var det en stor händelse vi bokat och resten fick gå lite på uppstuds. Men med en så bra rekognoscerare/planerare som Eli i gruppen blir resorna alltid fyllda med roliga saker ändå. Dom andra åkte lite olika tider under fredagen och bitvis var det en gnutta spännande om vi skulle komma oss iväg allihop pga oberäkneligt väder. Jag hade möte om ett projekt jag är med i och unnade mig därför inte att åka förrän kl 16.

När vi äntligen var framme allihopa så begav vi oss mot Nobelberget och helgens första julmarknad. Snön lyste med sin frånvaro och det kändes därför inte alls särskilt juligt.

Men himla mysigt var det! Det är alltså en gammal industri som är omgjord till marknad/loppis/café/pub/konsertlokal. Såhär såg det ut inne på gården där jag senare under kvällen köpte brända mandlar.

Inne i lokalen var det mycket folk och himla mysigt. Jag köpte inget, men både Eli och Åsa fyndade vintagekläder på loppisen.

Sen tog vi en öl/glögg och lyssnade på en kör med de häftigaste scenkläder jag någonsin sett. Och duktiga var dom också!

Tyvärr var de här små cirklarna upptagna, det såg så himla mysigt ut att sitta där!

Dagen därpå begav vi oss mot helgens andra julmarknad, på en designhögskola. Roliga och udda grejer, men det mesta var tyvärr ganska dyrt. Så där blev det inget fyndat. Och inte var det speciellt juligt heller.

Helgens tredje och sista julmarknad var mer julig och där fyndade jag faktiskt ett sött litet pepparkakshus i keramik. Den har jag ju faktiskt besökt förr, för länge sen.

När vi gjort färdigt julmarknaderna åkte vi Djurgårdsfärjan över till Nordiska museet och hittade där många roliga utställningar, bland annat om julfiranden förr i tiden.

Så söta!

Elin var inte riktigt lika less som det såg ut här.

I foajen hade de lyckats ställa upp en gran som var både pampig och (enligt mig) smakfullt dekorerad.

Där hade de också en massa kläder man fick låna och jag måste säga att de tio minuter vi spenderade framför den där granen gav mig mer julstämning än resten av helgen kombinerat.

Lite spex hanns det med också.

På kvällen var det så dags för helgens stora begivenhet. Först indisk mat. Lägg särskilt märke till taklampan.

Sen teater där vi bokat vad som visade sig vara kantstolar längst ut på varje rad. Jag fick en supertrevlig äldre herre bredvid mig som bjöd på många anekdoter från tidigare teaterföreställningar. Vi hade så trevligt att jag nästan glömde bort mitt resesällskap. Men bara nästan.

Det var också min granne som upplyste oss om att My far lady, som vi såg, haft premiär dagen före. Hade vi ingen aning om. Det var kanske en gnutta lång, men himla bra tyckte jag.

På söndagen hade vi egentligen inga planer förutom att shoppa på Götgatan, men så såg vi på Nyhetsmorgon att det var Santa Run, så vi påbörjade dagen i Kungsträdgården, omgivna av tomtar. En häftig upplevelse. Vi kom fram till att vi borde vara med nästa år.

I grunden är det en löptävling, men handlar nästan mer om välgörenhet och att ha trevligt tillsammans. Som de här tomtarna som tog en liten omväg på sin runda runt Stockholm.

Annonser

2 reaktioner på ”Att hitta julstämning utan snö

  1. Ping: Lite mer arbetsro | Hannas historia

  2. Ping: Kan man nöta ut ett rum? | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.