Inga besökare

Det finns vissa saker man liksom måste ha när man bor i ett hus på landet.

Gräsklippare. Check.
Trädgårdsslang. Check.
Verktyg för snöskottning. Check.
Fågelbord/fågelmatare. Check.

Men ser ni problemet? Sådär översnöad ska inte en inbjudande fågelmatare se ut! Det finns förklaringar.

Förra julen (2016) fick vi en massa användbara och roliga saker till det nyinköpta, dock inte inflyttade i, huset. Bland annat den här fina fågelmataren av mamma och pappa. Den var såklart i delar och vi stoppade allt i en Ikea-kasse för förvaring i förrådet i väntan på inflytt. Utom en liten påse med svarta skruvar som vi tänkte ”det där kommer vi minsann att tappa bort”. Så av någon anledning hamnade den i konsollen mellan sätena i bilen. Supersmart ställe! Men när vi flyttat och skulle städa ur bilen kändes det som att det var dags att flytta skruvarna någonstans så vi hade dem händigt till när det väl var dags att skruva ihop fågelmataren. Vid det här tillfället hade våra saker (inklusive fågelmataren) flyttats från stallet till lillstugan i väntan på att flyttas tillbaka till garaget. Skruvarna lades därför på ett annat ställe. Och försvann.

När det väl var dags att skruva ihop fågelmataren så fanns såklart de där skruvarna ingenstans. Vi letade. Och letade. Marken frös. Snön kom. Fåglarna svalt ihjäl (enligt Anton). Fortfarande inga skruvar och fågelmataren låg i delar i lillstugan.

Sen en helg blev jag så less att jag letade igenom alla ställen vi redan letat på. Och hittade dom såklart. I lådan i tvättstugan där vi lägger saker vi inte vet var de ska vara. Och som jag såklart redan letat i.

För att göra en redan lång historia lagom kort skruvades den ihop, Anton kämpade på med ett spett för att trycka ner fågelmataren i den frusna marken, jag åkte till Granngården och köpte frön, matbollar och en kotte med extra fet fågelmat. Sen hände inget mer. All mat snöade över. Mamma tror inte riktigt på Antons teori om att de hann dö innan de fick mat, hon tror snarare att den behöver stå närmare någonstans där de kan flyga till säkerhet om t.ex. en fågelsugen katt får för sig nåt. Anton vägrar flytta den. Så där är vi nu. Med världens finaste fågelmatare, orörd. Det här är ju bara att glömma. Men fina bilder blev det i alla fall. Och nästa år, då kommer ni att få se såna här bilder istället.

3 reaktioner på ”Inga besökare

  1. Ping: Besökare! | Hannas historia

  2. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

  3. Ping: Årets besökare | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.