Änglarummet

Jag har fortfarande kvar mäklarbilderna på huset i min telefon. Så ibland om folk frågar om huset så brukar jag visa. Och det är alltid samma rum som folk fastnar vid.

”Alltså, vad är det på bården? Är det… änglar?”

Jepp.

Alla som hälsade på oss i sommar hade samma reaktion. Roligaste kommentaren hade nog ändå Lars som tyckte att vi skulle skriva ut bilder på våra kompisar och klistra in över änglarna. Och helt ärligt tror jag att rummet hade blivit finare på det sättet. Jag gillar iofs änglar, men att bli utstirrad av bokmärkesänglar i mitt eget hem? Nej tack.

De tidigare ägarna hade det här rummet som vardagsrum, tv-rum och kontor. Vi har valt att ha vårat vardagsrum på övervåningen och använder det här rummet mer som ett finrum där vi mest hänger när vi har främmande. Men sen det blev fixat har min man börjat sitta där en del och lyssna på musik. Han kan göra det för att slappna av eftermiddagen en fredag medan jag kör #fredagsfysförefredagsmys och går runt byn. Men nu går jag händelserna i förväg. Ända sedan flytten var jag tydlig med att änglarna skulle bort innan jul. Vi skulle ju fira jul hos oss, och även om änglar kan sägas vara lite juliga så.. nej tack. Därför drog renoveringen igång under hösten. De här bilderna tog jag innan demoleringen drog igång.

Vårt hus är som sagt byggt 1991, så 90-talstrenderna är väldigt synliga i hela huset. Som den här ”pizzaportalen” som ledde in i änglarummet. Vi har en likadan i köket.

Till vänster när man kommer in har vi ”loungen” med Antons soffa, soffbordet jag ärvt av mormor och morfar och den fantastiska Ikea-tavlan som Elis bror kämpade för att få hem åt mig.

Till höger har vi matsalsdelen där Antons döda kungar-tavlor fick hänga. (Lägg märke till tempuset.)

Mattan är också från mormor och morfar. Kristallskålen fick jag av mina dåvarande arbetskompisar i 30-årspresent.

En tom vägg. Förutom änglarna då. Och den aircondition Anton köpte sommaren 2015, året efter den fruktansvärt varma sommaren 2014. Vi har aldrig behövt använda den vilket jag såklart skyller på Anton som jinxade värmen.

Klockan fick jag i julklapp av mamma ett år. Ljuslyktan som hänger fick vi i bröllopspresent av Davids mamma. Gardinerna hade Anton i lägenheten i Stockholm.

Frågar ni mig är det här matbordet det bästa köp vi gjort sen vi flyttade. Det är sjukt tungt och går att dra ut. Som mest tror jag vi suttit femton runt bordet. Frågar ni Anton tror jag han skulle säga att snöslungan är det bästa köpet. Men man kan ju inte vara överens om allt i ett äktenskap.

5 reaktioner på ”Änglarummet

  1. Ping: Mycket jobb blir det | Hannas historia

  2. Ping: Andra rummet färdigt | Hannas historia

  3. Ping: Regnet det bara öste ner… | Hannas historia

  4. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

  5. Ping: Husesyn | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.