Mycket jobb blir det

Så här såg det som sagt ut före renoveringen började. Steg 1 var att bära ut alla möbler, tavlor, lampor, ja allt som var löst. Till matbordet fick vi faktiskt ta hjälp, resten av möblemanget bar vi upp på övervåningen och ut i lillstugan.

Eftersom vi inte använder rummet till vardags bestämde vi att vi skulle göra allt vi kunde för att slippa renoveringsdammet och -stöket.

Därför köpte vi ett sånt här skydd som skulle hålla nyfikna katter ute och damm inne. Tyvärr blev det nåt slags undertryck vilket gjorde att dragkedjan fort gick sönder och vi fick ha den såhär öppen. Men det var nog ändå bättre än inget.

Steg två var såklart att förpassa änglarna upp till himlen igen.

Att renovera och riva kan ju snabbt bli en skattjakt. Undrar hur länge det här har legat bakom listen där vi hittade det? Vi postade det till den rättmätiga ägaren. Hoppas hon blev glad för det.

Renoveringsansvarige var lite orolig för att de färgglada tapeterna skulle synas igenom och tapetserade därför ett lager med vit ”renoveringstapet” som dessutom gjorde att han slapp spackla och slipa. Win-win.

Den här tapeten fick han faktiskt välja utan min inblandning. Jag litar helt och fullt på hans smak och den blev jättebra.

Se så han jobbar!

Den här gröna tapeten var vi däremot helt överens om. Vi hade ju den i vardagsrummet i gamla lägenheten och hade ursprungligen tänkt ha den i hela rummet. Men budgetansvarige sa ifrån och det fick bli på två väggar bara.

Huset är såklart inte helt rakt och Anton fick jobba hårt med mönsterpassningen på vissa ställen.

Men en renovering innebär ju inte bara tapetsering utan kan också innefatta gardiner som varken renoveringsansvarige eller budgetansvarige kan ansvara för. Då får man ta in proffshjälp. Här ser ni också att matbordet rymdes i köket, men det blev lite trångt.

När väggar och gardiner var klara hade vi bara det nötta trägolvet kvar att fixa. Hur filtpappen skulle ligga var lätt att lista ut, mer funderingar blev det innan själva golvet kom på plats.

Nytt fint golv till vänster, nött gulnat golv till höger.

Eftersom alla bilder är på min man så kan man ju lätt tro att han gjorde allt renoveringsjobb…

… men så var det minsann inte! Golvet hjälpte jag till med. Och gjorde såklart illa mig. Vilket såklart är ett tydligt tecken på att det är bra att jag inte är så inblandad.

Tapeter, gardiner och golv på plats. Bara inredningen kvar.

3 reaktioner på ”Mycket jobb blir det

  1. Ping: Andra rummet färdigt | Hannas historia

  2. Ping: Träna bör man | Hannas historia

  3. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.