Andra rummet färdigt

Jag tänkte börja med att be om ursäkt. Planen var såklart att de tre inläggen om när änglarummet blev ett finrum skulle komma lite närmare i tid. Orsaken till fördröjningen förklaras nedan. Och minns ni inte hur det såg ut före kan ni kolla här, och arbetet beskrivs här.

Vi kan ju börja med att konstatera att pizzaportalen är borta. Och med tanke på att det enda som hände var att hörnen numera är räta, är det märkligt hur mycket större öppningen känns.

Loungedelen i all sin prakt. Där sitter min man oväntat ofta med tanke på att det enda som finns att titta på…

… är det här. Men han är expert på att kunna sitta och bara lyssna på musik. Själv måste jag ha minst en sak till att göra (läsa, leka med telefonen) medan musiken i sig räcker för honom. Här har ni också anledningen till dröjsmålet med fotograferingen: planschen. Jag fick den i julklapp av mamma och pappa för några jular sen, men den fick aldrig nån riktig plats i lägenheten. Sen glömdes den liksom bort tills Anton kom på att han skulle fixa till den och hänga den i vårt 60-talstematiska rum. Sagt och gjort. Trodde han. Sen har han hållit på i två veckor. Jag vet inte alla steg, men han limmade upp den på en skiva, den knölade sig, han limmade om, skivan vek sig, han satte på ribbor, då vek sig skivan åt nåt annat håll etc etc. Som ni kan se på skuggorna bakom så är den fortfarande helt vriden. Men jag tycker mest det är charmigt. Högtalarna är från när mamma och pappa flyttade ihop och funkar! Men de har inte så mycket bas, så Anton lyssnar helst på lite äldre musik på dom.

Till höger hänger såklart favvo-bilden från vår bröllopsfotografering.

Här syns också hur planschen är vriden. Skålen (?) till höger har mamma köpt på loppis och kom på att den skulle passa perfekt.

Den här symaskinen har vi fått av svärmor. Den har tillhört hennes svärmor, är en äkta Husqvarna från tidigt 50-tal och faktiskt den enda symaskin jag äger. Men den syr raksöm och zick zack och vad mer behöver man? Dessutom matchar den ju perfekt vårt nya rum.

Med tanke på att svärmor minns det här skåpet från sin barndom känns det rätt hisnande att tänka på alla saker som förvarats i det genom åren. Tror knappast tillverkarna hade i åtanke att det någon gång i framtiden skulle förvaras en router och en förstärkare, ihopkopplade via Apple Airplay.

Grönt rum = grön nätverkssladd. Jag gillar verkligen att min man tänker på såna detaljer. Sen blev det inte riktigt rätt grön nyans, men man kan ju inte få allt här i världen.

Även på eluttag och lysknappar syns det att jag är gift med en elektriker. Allt eftersom vi gör om rummen kommer vi att byta till den här runda serien, lite dyrare men mycket finare.

Antons morfar var väldigt intresserad av klockor och den här gav han till svärmor som vi i vår tur fått. Vi har inte fått den att funka, så i den delen av rummet är klockan alltid 14.15.

I andra delen av rummet hänger en annan klocka som varit Antons morfars. Vi tänkte att den skulle passa i det här rummet. Men när vi hade den på väggen med den andra tapeten försvann den in i väggen! Det är nämligen exakt samma färg. Så den fick vi flytta till andra delen av rummet. Inte heller den här har vi fått igång och därför är klockan alltid 10.24 där.

Ni minns väl närbilden på den gamla tapeten? Lite finare närbild den här gången.

Matsalsdelen.

Med en hemmakonstruerad lampa.

Ihopsatt av skärmar och andra lampdelar från Antons favoritaffär.

Och på väggen lyckades vi till slut enas om fyra bilder från San Fransisco som vi förstorat upp. (Bonus: en fotograf nere till vänster).

Sen kan man väl inte ha ett 50-/60-talsrum utan minst en stringhylla?

Där har vi lite mer arvegods. Förutom den söta lilla skålen nere till vänster, den har Anton gjort på slöjden.

Båda kamerorna var Antons morfars. Coolast är såklart den här lådkameran. Nån som vet var man kan köpa film till en sån här?

De här söta bilderna hängde i hans musikrum, så vi tänker att de är musiker.

Sen har vi såklart kvar den fina ljuslyktan som matchar perfekt till de fönsterlampor vi har i alla tre fönster.

Det är svårt att beskriva vilken extremt stor skillnad det blev på känslan i det här rummet när änglarna försvann. Nu går det ju faktiskt att hänga här, och umgås, utan att känna sig helt utstirrad. Jättenöjd blev jag!

Annonser

3 reaktioner på ”Andra rummet färdigt

  1. Ping: Regnet det bara öste ner… | Hannas historia

  2. Ping: Kan man nöta ut ett rum? | Hannas historia

  3. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.